FC Twente Vrouwen

Levante dient klacht in bij UEFA, na discutabele goal Renate Jansen

Levante dient klacht in bij UEFA, na discutabele goal Renate Jansen

De wedstrijd van FC Twente Vrouwen tegen het Spaanse Levante is nog steeds voer voor discussie. De wedstrijd in de voorronde Champions League eindigde in een 3-2 overwinning voor de club uit Enschede. Naar aanleiding van het eerste Twentse doelpunt, gemaakt in de eerste helft, willen de Spanjaarden een klacht indienen bij de UEFA wegens onsportief gedrag.

De Spaanse club heeft dus een klacht ingediend over het, in hun ogen, onsportieve gedrag van FC Twente. Na ruim een half uur spelen was er een blessuregeval bij de thuisploeg. Levante bracht de bal vervolgens over de zijlijn, zodat er verzorging plaats kon vinden. Na de behandeling schoten de Tukkers de bal terug naar de Spanjaarden. Alle spelers van Levante lieten vervolgens de bal lopen. Aanvoerder Renate Jansen zag haar kans schoon en schoot de bal in het net. Zie hiervoor de video onderaan het artikel.

Nu heeft Levante dus besloten een klacht in te dienen bij de UEFA Women’s Champion League. Vanwege vermeend onsportief gedrag van FC Twente. De club uit Spanje verzoekt een onderzoek in te stellen wegens een ‘zeer ernstige schending van sportief fairplay door FC Twente’.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties