FC Twente Vrouwen

Massa-aandacht voor Ajax (v) wekt irritatie: "Alsof het Johan Cruijff zelf is"

Massa-aandacht voor Ajax (v) wekt irritatie: "Alsof het Johan Cruijff zelf is"

Dit seizoen is er enorm veel aandacht voor Ajax Vrouwen. Dat komt door de prestaties van de Amsterdammers in de Women's Champions League. FC Twente, de recordkampioen bij de vrouwen, krijgt een stuk minder aandacht van de landelijke media. Dat vinden Tijmen van Wissing en Jan van Staa onrechtvaardig.

"Ik vind dat er onevenredig veel aandacht is voor Ajax in de Champions League", zegt Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. "Je wordt elke week doodgegooid met die vrouwen. Ze hebben laatst gewonnen bij Twente, dat moet gezegd worden, maar die halen het niveau van Twente niet dit seizoen. Sherida Spitse wordt daar op een voetstuk geplaatst alsof het Johan Cruijff zelf is."

Jan van Staa is het daar roerend mee eens. "Je hebt volkomen gelijk, ik word er ook gek van. Twente wordt dit jaar normaalgesproken kampioen, maar alles wat Ajax laat zien, wordt uitvergroot." Dat ziet presentator Bert van Losser ook. "Ik was deze week bij een lezing van Andries Jonker (bondscoach van de Leeuwinnen, red.). Die rept met geen woord over FC Twente. Je kunt van Joop Munsterman alles vinden wat je ervan vindt, maar die heeft het vrouwenvoetbal gewoon op de kaart gezet. Als je alle cv's van de vrouwelijke internationals ziet, staat overal de naam 'FC Twente' bij."

"Als je eenmaal bij Ajax speelt, wordt het uitvergroot", haakt Van Staa in. "Die pushen dat ook. Ze hebben nu een keer in Enschede geworden, maar kijk eens naar hoeveel landstitels ze hebben gehaald. Dan hoef je toch verder niks te verdedigen?", besluit Van Staa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties