FC Twente Vrouwen

Merkwaardige en 'onsportieve' actie aanvoerder FC Twente Vrouwen doet opzien baren

Merkwaardige en 'onsportieve' actie aanvoerder FC Twente Vrouwen doet opzien baren

FC Twente Vrouwen speelde afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Levante UD in de voorronde van de Champions League. Het duel begon dramatisch met een 2-0 achterstand na zeventien minuten. Een Twentse remuntada zorgde er echter voor dat FC Twente met 2-3 won en naar de tweede en tevens laatste voorronde van de Champions League ging. Deze comeback werd echter op zeer opmerkelijke wijze ingezet.

Na ruim een half uur spelen schoot Levante de bal buiten het veld wegens een blessuregeval bij FC Twente. De Tukkers schoten de bal vervolgens netjes terug naar de Spanjaarden. Alle spelers van Levante lieten de bal lopen, inclusief de centrale verdediger van de ploeg. Aanvoerder Renate Jansen zag haar kans schoon en schoot de bal in de goal: 2-1. Een video van het doelpunt is onderaan het artikel te vinden.

Het doelpunt doet opzien baren, vooral bij de Spanjaarden. De Spaanse journalist Sandra Riquelme schrijft bijvoorbeeld 'Mijn hemel, beschamend is een understatement' op X. FC Twente scoorde na de goal nog tweemaal en ging zo door naar de tweede voorronde van de Champions League, de laatste voorronde voor de groepsfase.

Opinie: Wat vind jij van de actie van Jansen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties