FC Twente Vrouwen

Onfortuinlijke Ravensbergen droomt van winnende treffer in de Grolsch Veste

Onfortuinlijke Ravensbergen droomt van winnende treffer in de Grolsch Veste

Aanstaande zaterdag is het erop of eronder voor FC Twente Vrouwen. Het wordt de derde en laatste poging om de negende landstitel uit de clubhistorie in de wacht te slepen. De ploeg van Joran Pot verspeelde de eerste twee mogelijkheden op bezoek bij FC Utrecht (2-2) en Fortuna Sittard (2-0). In de tussentijd is Ajax de Tukkers tot op twee punten genaderd. Zaterdag móét het gebeuren in de Grolsch Veste tegen laagvlieger Telstar.

FC Twente moet het doen zonder de geblesseerde topscorer Liz Rijsbergen die in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht uitviel met een zware knieblessure. Een speelster die op de weg terug is van een zware knieblessure is Jaimy Ravensbergen. Beide aanvallers maakten afgelopen zomer de overstap van ADO Den Haag naar FC Twente, maar Ravensbergen maakte pas tegen Fortuna Sittard als invaller haar debuut bij de Tukkers. Omdat FC Twente de titel niet pakte werd het een debuut met twee gezichten.

"Daarom voelde mijn debuut heel dubbel. Ik was heel blij dat ik mocht invallen en heb daar ook van genoten. Maar aan de andere kant was het enorm balen, omdat er nog geen kampioenschap was. Pas veel later feliciteerden ze me met mijn debuut voor FC Twente. Daarvoor verontschuldigden ze zich, maar ik vond het logisch dat iedereen eerst de teleurstelling moest verwerken. En zo hoort het ook", vertelt ze in gesprek met Klaas-Jan Droppert van het AD.

Enkele dagen voor de allesbeslissende wedstrijd staat ze dan ook te popelen om van waarde te zijn na bijna een heel seizoen vanaf de zijlijn te hebben toegekeken. Dat ze kan scoren bewees ze al bij ADO Den Haag waar ze 43 keer doel trof in 89 wedstrijden. Ook bij Jong FC Twente liet ze zien dat ze het voetballen nog niet is verleerd. Tegen Feyenoord scoorde ze een hattrick en gaf ze ook een assist. Zaterdag hoopt ze de titel te pakken en ook in te vallen. "Ja, het kan bij 3-0 voor zijn of net zo goed om de overwinning uit het vuur te slepen. Beide is mogelijk. Of ik stiekem van het winnende doelpunt droom? Natuurlijk, als spits droom je altijd van doelpunten", besluit de 23-jarige Leidse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties