FC Twente Vrouwen

Pot beseft: "We moeten niet in de valkuil trappen"

Pot beseft: "We moeten niet in de valkuil trappen"

FC Twente (V) staat momenteel na vijftien gespeelde wedstrijden op 45 punten en bevindt zich hiermee op de eerste plek. Twaalf punten boven aartsrivaal Ajax. Afgelopen zaterdag won het met 0-4 uit bij PEC Zwolle, dat momenteel op de zesde plek staat. De Tukkers lijken hiermee af te streven op het kampioenschap.

De club uit Enschede scoorde na 21 minuten de openingstreffer, doelpuntenmaker was Taylor Ziemer. Ondanks de voorsprong was trainer Joran Pot van mening dat zijn ploeg niet de betere van de twee was. "Ik denk dat het de eerste helft een gelijkwaardige wedstrijd was", vertelt de oefenmeester op de officiële website van FC Twente.

In de vorige wedstrijd tegen de Zwollenaren ging het mis door de druk die de tegenstander zette, daar heeft de ploeg van Pot van geleerd. "PEC geeft veel pressing naar voren en dan moeten we niet in de valkuil trappen door constant te blijven opbouwen. Dat hebben we nu niet gedaan zoals we dat thuis wel deden. Daardoor bleven we stabieler in de wedstrijd en speel je een goede wedstrijd."

In de 68e minuut scoorde Liz Rijsbergen de tweede treffer voor de Tukkers, al kreeg PEC Zwolle kort hiervoor nog een megakans op de gelijkmaker. "PEC Zwolle is een goed team, dat kan en wil voetballen, maar we weten dat wanneer we ons niveau halen PEC het heel moeilijk krijgt. Dat zie je ook wel aan de uitslag." Na het tweede doelpunt was er geen houden meer aan voor de Zwollenaren. "Na 70 minuten nemen we echt het spel over en dan maken we het verschil", besluit Pot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties