FC Twente Vrouwen

Pot blikt vooruit op duel tegen AZ: "Volgende stap richting kampioenschap zetten"

Pot blikt vooruit op duel tegen AZ: "Volgende stap richting kampioenschap zetten"

Daar waar het bij de mannen deze week interlandperiode is, gaat de eredivisie bij de vrouwen gewoon door. FC Twente (V) speelt op zaterdagmiddag om 16:30 tegen AZ. De Tukkers staan momenteel bovenaan en zullen zich willen herpakken na de pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord in het bekertoernooi. De Alkmaarders bevinden zich op de negende plaats.

FC Twente verloor met 3-0 van Feyenoord. Joran Pot blikt terug op de wedstrijd in de kwartfinale van de KNVB-beker en haalt hier leermomenten voor het komende duel uit. “We hebben geen goede wedstrijd gespeeld daar. We waren kwetsbaar in de omschakeling en het is jammer dat we de wedstrijd daar verliezen. We trekken lering in de wedstrijd en dat nemen we mee richting AZ", vertelt hij op de website van FC Twente.

“Zaterdag zullen we anders voor de dag moeten komen dan tegen Feyenoord. We zullen geduld moeten hebben, we spelen op een groot veld dus we moeten de tegenstander laten lopen zodat we zelf ook minder vermoeid raken. Ook moeten we meer ruimtes laten ontstaan. Tegen Feyenoord speelden we te snel geforceerd voorwaarts waardoor er veel balverlies werd geleden. Dat moet zaterdag beter."

Met nog vijf wedstrijden in het verschiet en een voorsprong van zes punten op aartsrivaal Ajax streeft het af naar het kampioenschap. Het verschil met nummer drie PSV is vijftien punten, het miljoenenbal is daarmee bijna zeker. “Het is mooi dat we ons kunnen plaatsen voor de Champions League, maar we willen kampioen worden. We hebben zaterdag een belangrijke uitwedstrijd tegen een gretige en energieke ploeg, in het AFAS Stadion. Daar kunnen we weer een volgende stap zetten", besluit Pot. Het duel is zaterdag 16:30 live te zien op ESPN 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties