FC Twente Vrouwen

Pot tevreden na vernedering Ajax, blik gaat nu op belangrijke Champions League-week

Pot tevreden na vernedering Ajax, blik gaat nu op belangrijke Champions League-week

FC Twente Vrouwen had na vorig seizoen, waarin Ajax op miraculeuze wijze de landstitel afpakte, nog wel een appeltje te schillen met de Amsterdammers. Dat bleek zaterdagmiddag wel. De ploeg van trainer Joran Pot vernederde Ajax door in de hoofdstad met 2-5 te winnen en zo de eerste klap uit te delen. De Supercup ging mee terug naar Enschede.

"Ik ben zeer tevreden over de wedstrijd", zegt trainer Joran Pot op de officiële website van FC Twente. "Het grootste gedeelte hebben we de controle gehouden, creëerden we veel en gaven we weinig kansen weg. We zijn zeer effectief, als je vijf goals maakt tegen Ajax mag je heel tevreden zijn. Iedereen heeft alles gegeven, inclusief de invallers. De eerste officiële wedstrijd van het seizoen om een prijs spelen en dan winnen is heel fijn. Het gevoel dat je meeneemt is belangrijk. Dat is na zaterdag gewoon goed."

De twintigjarige basisdebutant Sophie te Brake uit Groenlo blikt ook tevreden terug op het gewonnen duel. "Het is heel fijn om het seizoen zo te beginnen. Het was in het begin een beetje zoeken voor mij, maar ik denk dat ik heel tevreden mag zijn. Voor de eerste keer basis in zo’n belangrijke wedstrijd brengt natuurlijk wat druk met zich mee. Dat kon ik gelukkig van me afzetten en ik kijk dan ook terug op een goede wedstrijd. Daar ben ik heel blij mee. Met deze wedstrijd kunnen we verder bouwen dit seizoen en zijn we klaar voor de komende weken", besluit Te Brake.

Aankomende week staan er cruciale duels op het programma. In Enschede strijdt FC Twente Vrouwen om een plek in de tweede voorronde van de Champions League. Er wordt een mini-toernooi afgewerkt bij Sparta Enschede. Woensdag speelt FC Twente tegen Sturm Graz uit Oostenrijk, als de Tukkers doorgaan is Levante UD uit Spanje of Stjarnan FC uit IJsland de tegenstander in de finale. Alleen de ploeg die de finale wint, gaat door naar de volgende voorronde. Wil jij erbij zijn? Koop dan kaarten via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties