FC Twente Vrouwen

Renate Jansen zet zinnen op buitenlands avontuur

Renate Jansen zet zinnen op buitenlands avontuur

Renate Jansen kwam in 2015 over van Ado Den Haag. Momenteel speelt ze haar negende seizoen bij FC Twente. Begin april gaf de aanvoerder van de Tukkers aan dat dit haar laatste seizoen zal worden in dienst van de Tukkers. Het is nog niet het einde van haar carrière. Een avontuur in het buitenland ziet de aanvaller namelijk nog wel zitten.

Jansen is erg trots op alle prijzen die ze gewonnen heeft met FC Twente. "Je wint iets, de schaal gaat omhoog, de foto’s worden gemaakt, de verhalen geschreven en dan komt de prijs in het museum van de club. Je ziet zo’n schaal nooit meer. Maar nu ik er mee word geconfronteerd, gaat mijn hart wel sneller kloppen. Er knalt flink wat trots door mijn lichaam", vertelt ze tegenover TC Tubantia.

"Ik ben geen speelster die goed genoeg is om voor Barcelona te spelen, zo realistisch ben ik wel. Ik heb ook lang gehoopt dat er iets speciaals langs zou komen, maar dat is nou eenmaal niet gebeurd. Ik heb het op mijn manier ingevuld en dat is goed zo. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij FC Twente. En nog steeds. Het gras is niet altijd ergens groener. Je speelt bij FC Twente altijd voor de prijzen en dat lukt je niet zo snel ergens anders. En dat maakte me uiteindelijk het meest gelukkig."

De inmiddels 33-jarige Jansen denkt nog niet aan stoppen. "Ik wil nog sowieso één jaar door en als ik nog een keer wat anders wil, dan moet het nu gebeuren. Het gros van de groep bleef wel en daarmee wilden we zover mogelijk in de Champions League komen en kampioen worden. Dat was voor mij de reden nog een jaar te blijven. Ik had ook nog genoeg plezier, maar mijn gevoel gaf vorig jaar al aan dat dit mijn laatste seizoen bij FC Twente zou worden. Nee, er speelt nog niets. Mijn voorkeur gaat er wel naar uit om nog ergens in het buitenland geprikkeld te worden."

Haar laatste wens is de landstitel pakken. "We moeten het nog wel even doen, maar dit geven we niet meer weg. Voor elke titel moet je een unieke prestatie leveren, maar op deze zit wel een speciale lading voor mij. Ja, er zullen wat tranen vloeien. Dit is de laatste bij de club waar ik zo lang heb gespeeld en alles heb meegemaakt. Elk kampioenschap was mooi en heeft zijn eigen verhaal, maar dit wordt de meest emotionele", besluit Jansen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties