FC Twente Vrouwen

Rode kaart Dijkstra geseponeerd, maar kan alsnog desastreuze gevolgen hebben voor FC Twente (v)

Rode kaart Dijkstra geseponeerd, maar kan alsnog desastreuze gevolgen hebben voor FC Twente (v)

Afgelopen zondag leed FC Twente Vrouwen de eerste competitienederlaag sinds 26 september 2021. De Tukkers verloren met 2-1 op bezoek bij Fortuna Sittard. Een belangrijke reden van de nederlaag was de rode kaart die verdediger Caitlin Dijkstra al vroeg in de wedstrijd kreeg voorgehouden. FC Twente kwam zelfs nog op 1-0, maar wist dit niet vast te houden. Fortuna scoorde in de 91e minuut de winnende treffer.

Vandaag werd bekend dat de scheidsrechter een fout heeft gemaakt door Dijkstra naar de kant te sturen. De rode kaart is door de KNVB geseponeerd. Hierdoor is ze aanstaande vrijdag gewoon inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar.

De fout van de scheidsrechter kan desastreuze gevolgen hebben voor FC Twente. Door de nederlaag heeft Ajax nog maar twee verliespunten minder dan FC Twente. De Tukker hadden voor de afgelopen speelronde een riante positie met drie punten voorsprong op Ajax én een veel beter doelsaldo. In dat geval zou FC Twente zelfs nog mogen verliezen op bezoek bij de Amsterdammers. Dit voordeel is de ploeg nu onterecht ontnomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties