FC Twente Vrouwen

Rots adviseert FC Twente (v): "Als je dit nog weggeeft..."

Rots adviseert FC Twente (v): "Als je dit nog weggeeft..."

Het kan een schitterend weekend worden voor FC Twente. Vanmiddag kunnen de vrouwen kampioen worden, morgen kunnen de mannen de derde plaats in wacht slepen. De mannen zijn nog afhankelijk van concurrent AZ, terwijl de vrouwen alles in eigen hand hebben. Nadat de vorige twee kampioenswedstrijden werden verloren moet er vanmiddag worden gewonnen van Telstar.

Daan Rots ziet het in gesprek met Sophie te Brake, die ook uit Groenlo komt, niet meer misgaan. "Als jullie dit nog gaan verspelen...", vertelt Rots tegenover TC Tubantia. "Ik snap best dat jullie denken: 'het zal toch niet weer'. Maar je moet ook vertrouwen uitstralen. Jullie zijn het hele seizoen al de nummer één!", adviseert de 22-jarige rechtsbuiten.

"Ik heb vorige week het eerste gedeelte van de wedstrijd tegen Fortuna gezien. Ik moest na een half uurtje weg. Fortuna kwam er totaal niet aan te pas toen ik keek. Kat in het bakkie, dacht ik. Ik kon het niet geloven toen ik later de uitslag zag." Rots wil geen onheil afroepen, maar vraagt of het niet een beter idee is als FC Twente Vrouwen op het eigen veld bij Sparta Enschede gaat spelen in plaats van in het stadion. "Ik hoorde namelijk dat er een vloek op De Grolsch Veste rust."

"Nou vloek...", reageert Te Brake. "We hebben er dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen, als je dat bedoelt. Maar daar moet je een keer doorheen, en daar is dit een mooie wedstrijd voor. Deze mag je niet verliezen. Het mag gewoon niet misgaan." Dat vindt Rots ook. "Ik heb de samenvatting van jullie eerste wedstrijd tegen Telstar gezien (tijdens de eerste speelronde werd het 0-7 in Velsen-Zuid, red.). Als je dit na twee matchpoints nog weggeeft... Dat gaat wel goedkomen", besluit Rots. Om 16:30 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties