FC Twente Vrouwen

Samenvatting FC Twente (v) - Sturm Graz Champions League 2023-2024 (6-0)

FC Twente Vrouwen is uitstekend begonnen aan het de eerste voorronde van de Womens Champions League. Na de 5-2 overwinning op Ajax in de Super Cup afgelopen zaterdag, speelden de Tukkers woensdagavond tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. Het werd een ruime 6-0 overwinning waardoor FC Twente zich plaatste voor de allesbeslissende finalewedstrijd. De tegenstander wordt het Spaanse Levante dat met 4-0 te sterk was voor het IJslandse Stjarnan.

De ploeg van Joran Pot liet de bezoekers geen kans en stond na 23 minuten al met 3-0 voor door treffers van Rijsbergen (2x) en Janssen. Vlak voor tijd was het Te Brake die de stand op 4-0 zette. Video van deze schitterende goal onder dit bericht. In de tweede helft kwam de ploeg ook niet meer in gevaar. Het waren Vliek en invaller Kroese die de eindstand bepaalden op 6-0.

De finale tussen FC Twente (v) en Levante wordt komende zaterdag afgetrapt om 19:30 uur. De speellocatie is opnieuw Sportpark Schreurserve van Sparta Enschede. De winnaar plaatst zich voor de tweede voorronde, de laatste horde voor de poulefase. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te bestellen op de ticketing website van FC Twente.

De Jong, Everaerts (63. Kerkdijk), Dijkstra, Auée, Olislagers, Kaptein, Te Brake (72. Boshuizen), Van Ginkel, Vliek (72. Oude Elberink), Jansen (63. Kroese) en Rijsbergen (63. Diekman).