FC Twente Vrouwen

Samenvatting Levante UD - FC Twente (v) voorronde Champions League 2023-2024

FC Twente Vrouwen speelde zaterdagavond de finale van het mini-toernooi in de eerste voorronde van de Women's Champions League. Op voorhand wisten we dat het lastig ging worden en na zeventien minuten spelen leek het mis te gaan: Levante UD stond met 2-0 voor. Een knappe Twentse remuntada tegen de Spaanse nummer drie zorgde er echter voor dat FC Twente door gaat naar de tweede voorronde.

De wedstrijd was een spektakelstuk. Na een 2-0 achterstand na zeventien minuten kwam FC Twente beter in de wedstrijd. De ploeg van trainer Joran Pot maakte via Renate Jansen in de 34e minuut de 2-1 en vlak voor rust scoorde Marit Auée de 2-2. Zo'n twintig minuten na rust bracht doelvrouw Daniëlle de Jong een keer heel knap redding. Vlak daarna maakte Sophie te Brake de winnende goal: 2-3! Mooie beelden van de wedstrijd zijn onderaan het artikel te vinden.

Daarmee is FC Twente de winnaar van het mini-toernooi bij Sparta Enschede in de eerste voorronde van de Women's Champions League. FC Twente versloeg Sturm Graz uit Oostenrijk met 6-0 om in de finale te komen, Levante won met 4-0 van Stjarnan uit IJsland. FC Twente gaat door naar de tweede en tevens laatste voorronde. Aankomende vrijdag (15 september) om 13:00 uur is de loting voor deze ronde. De duels worden gespeeld op 10/11 en 18/19 oktober. Dit zijn de mogelijke tegenstanders van FC Twente:

• VfL Wolfsburg (Duits team van o.a. Tommy Stroot, Lynn Wilms en Fenna Kalma)