FC Twente Vrouwen

Samenvatting PSV (v) - FC Twente (v) 2023-2024 (1-2)

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van Joran Pot ging op bezoek bij PSV, doorgaans één van de lastigere uitwedstrijden van het seizoen. De Tukkers wonnen, maar makkelijk ging dat niet. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning waardoor FC Twente koploper blijft in de Eredivisie Vrouwen. Het was de zesde overwinning op rij.

FC Twente kwam in de eerste helft al vroeg op een 1-0 voorsprong. In de vierde minuut was het Olislagers die scoorde uit een vrije trap. Renate Jansen verdubbelde in de 54e minuut de score, maar lang kon de ploeg hier niet van genieten. Een minuut later was het Hulswit die namens de Eindhovenaren de aansluitingstreffer scoorde. Verder kwam de thuisploeg niet waardoor FC Twente als winnaar van het veld stapte.

In Zwolle speelde vrijdagavond ook Ajax, de grote concurrent van FC Twente. De Amsterdammers wonnen met 3-1. Hierdoor blijft het verschil op de ranglijst twee punten in het voordeel van de Tukkers.