FC Twente Vrouwen

Sterspeler zonder sterallures: "Ben nog steeds de clown van de groep"

Sterspeler zonder sterallures: "Ben nog steeds de clown van de groep"

Wieke Kaptein is bezig aan haar laatste seizoen in het shirt van FC Twente. Afgelopen zomer werd ze al getransfereerd naar Chelsea FC dat haar direct weer uitleende aan FC Twente. Ze heeft dit seizoen ook maar één missie en dat is afsluiten met de landstitel. Zondag was de eerste kans op bezoek bij FC Utrecht, maar de 2-2 was niet voldoende. Toch lijkt het binnenhalen van de schaal een kwestie van tijd. Of Ajax moet punten verliezen of FC Twente doet het op eigen kracht in één van de nog twee te spelen wedstrijden. "Ik wil Twente zo goed mogelijk achterlaten."

Kaptein leeft al jaren in een achtbaan. Ze werd als 15-jarige bij de selectie gehaald en een jaar geleden stond ze zelfs in de top tien van de grootste talenten ter wereld. Ook heeft ze er al een WK opzitten met de Oranje Leeuwinnen en de teller staat inmiddels op acht interlands. "Het is met mij heel snel gegaan. Ik weet dat het belangrijk is om met beide benen op de grond te blijven staan. Mijn ouders hebben me geleerd om altijd gewoon mezelf te blijven. Tegen mijn vriendinnen bij Twente heb ik ook gezegd dat ik het graag hoor als ze merken dat ik niet meer normaal doe", vertelt ze in gesprek met Esther Scholten van Trouw.

Hoewel er vele ogen constant op haar gericht zijn, is er van druk geen sprake. "Van de druk heb ik nooit last gehad. Ik voetbal gewoon. Nu ik ouder word, merk ik wel dat ik er iets meer over nadenk. Er wordt natuurlijk steeds meer van je verwacht. Of misschien voel ik dat zelf vooral: oké, ik moet me nu meer gaan bewijzen. Maar dat is eigenlijk onzin, want ik ben nog maar achttien jaar."

Op dit moment woont ze samen met drie andere Twente-speelsters. Op huishoudelijk vlak heeft ze al het nodige geleerd. Dat komt goed van pas als ze komende zomer de overstap maakt naar Engeland. Kaptein denkt dat ze sowieso redelijk volwassen is voor haar leeftijd. "Misschien ben ik wel wat sneller volwassen geworden, omdat de anderen zoveel ouder zijn. Maar ik ben nog steeds de grootste clown van de groep hoor." Kaptein houdt wel van een dolletje en dat wordt ook geaccepteerd. "Gewoon net even de grens opzoeken. Ik ben nog jong, dus dat kan ik wel maken", besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties