FC Twente Vrouwen

Video | BOOOOM! FC Twente-spits scoort de winnende tegen Europees kampioen Engeland

Renate Jansen heeft dinsdagavond laten zien nog steeds van waarde te zijn voor de Oranje Leeuwinnen. De inmiddels 32-jarige spits van FC Twente mocht in de 84e minuut haar opwachting maken in de Nations League bij een 1-1 stand tegen regerend Europees kampioen Engeland. In de laatste minuut van de wedstrijd werd ze weggestuurd door Lieke Martens en haalde vervolgens genadeloos hard uit en verschalkte de goalie van de Engelsen. Het doelpunt van de routinier bleek uiteindelijk de winnende. Ook FC Twente-middenvelder Wieke Kaptein speelde als invaller dertien minuten mee.

De zege was belangrijk, want de Oranje Leeuwinnen kenden vorige week een valse start van de Nations League door met 2-1 te verliezen op bezoek bij België. Door de overwinning op Engeland staat de ploeg van Andries Jonker nu tweede in de poule met drie punten uit twee wedstrijden. België leidt met zes punten uit twee wedstrijden. Engeland heeft net als Nederland drie uit twee, maar staat derde op basis van onderling resultaat. Schotland is hekkensluiter met nul punten uit twee duels.