FC Twente Vrouwen

Voormalig international en FC Twente-speelster gaat met pensioen

Voormalig international en FC Twente-speelster gaat met pensioen

Kika van Es heeft een punt achter haar voetballoopbaan gezet. De 31-jarige linksback, die in het verleden voor FC Twente Vrouwen speelde en in De Grolsch Veste Europees kampioen werd met de Oranje Leeuwinnen, speelde afgelopen donderdag haar laatste officiële wedstrijd. De verdediger van PSV verloor met 4-0 van FC Twente in de bekerfinale.

"Gek, nu is het echt officieel", zegt de 77-voudig international tegenover het Algemeen Dagblad nadat het hoge woord eruit is. "Het is de beste keuze, maar het is nooit een leuk besluit na zo’n carrière." Van Es heeft een prachtige carrière achter de rug. Ze kwam onder andere uit voor FC Twente, Ajax, PSV en Everton.

Het hoogtepunt van haar carrière was toch echt wel het winnen van het EK in 2017 in De Grolsch Veste. "Als ik naar die beelden kijk, krijg ik gelijk kippenvel. Ik ben zó blij met die beelden. Die wil je nog jaren aan iedereen laten zien", aldus Van Es.

Van Es is er klaar voor om samen met haar vriend Paul Jans, oud-profvoetballer bij onder meer NEC Nijmegen en VVV-Venlo, een nieuw hoofdstuk van haar leven te beginnen. "Ik wilde pas stoppen met voetballen als ik daarbuiten alles op een rijtje had, maar dat had ik steeds niet. Nu ben ik al anderhalf jaar dolgelukkig", besluit de 31-jarige linksback.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties