Nieuws

FC Twente - VVV 1-0 2012-2013

FC Twente - VVV 1-0 2012-2013

Drie dagen na de fraaie Europese triomf op Bursaspor is FC Twente maar net aan het eerste puntenverlies van het seizoen ontsnapt. In de eigen Veste won het elftal van trainer Steve McClaren zondag van VVV-Venlo, 1-0. Leroy Fer zorgde voor de vierde opeenvolgende zege, door in extra tijd een strafschop te benutten.

FC Twente begon al zeer moeizaam. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft deden zich de eerste kansen voor. Wout Brama schoot na een afgeslagen aanval in de rebound net naast, Leroy Fer kopte na een voorzet van Dmitri Boelikin rakelings over. Ook Willem Janssen ondernam nog een poging, maar zag de bal naast gaan.

Verder liet FC Twente weinig zien. Kennelijk speelde vermoeidheid de spelers parten, na de 120 minuten van afgelopen donderdag op Europees niveau tegen Bursaspor (4-1). Ook heeft de club inmiddels een aardige blessurelijst. In het centrum van de verdediging ontbrak naast Andreas Bjelland ook Douglas, wegens een kwetsuur aan de enkel. Voorin is Nacer Chadli nog steeds niet van de partij.

VVV was aanvankelijk zelfs gevaarlijker. Het dichtst bij een treffer was Bryan Linssen, die na een voorzet Yanic Wildschut in vrije positie over het doel van Nikolai Michailov kopte. Wildschut zelf had nog een mogelijkheid om tot een schot te komen, maar produceerde een afzwaaier.

Coach Steve McClaren greep in de rust in. Felipe Gutierrez en Edwin Gyasi kwamen in het elftal, voor Boelikin en Janssen.


Luc Castaignos, begonnen als linkerspits, schoof door naar het centrum. De beste mogelijkheden waren echter opnieuw voor de Limburgers. Michailov kon maar net redden bij een schot van Oguzhan Türk, Ismo Vorstermans raakte de bal niet goed in kansrijke positie.

Pas het laatste half uur trok FC Twente het spel wat naar zich toe. Een goed schot van Gyasi ging net voorlangs. Doelman Niki Mäenpää greep goed in bij een schot van Peter Wisgerhof, die samen met Rasmus Bengtsson het hart van de defensie vormde. Een kwartier voor tijd eindigde een prachtig schot van Robbert Schilder op de lat.

De bevrijdende treffer kwam toch. In de 92e minuut liep Vorstermans de Twentse invaller Mirco Born omver. Fer schoot vervolgens van 11 meter raak.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - VVV Venlo 1-0

1-0 Fer (90+2/strafschop)

Arbiter: Janssen
Geel: Vorstermans, Türk, Ammi

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Schilder, Janssen (Gutierrez/46), Brama, Fer, Tadic, Bulykin (Gyasi/46), Castaignos (Born/81).

VVV-Venlo: Mäënpää, Joppen, Vorstermans, Seip, Leiwakabessy, Meeuwis, Van Haaren, Türk (Radosavljevic/89), Lissen (Ammi/77), Nwofor (Berkamp/67), Wildschut.

AD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties