FC Twente walst over amateurs van Team Twenterand

FC Twente heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. In Vriezenveen had de Enschedese profclub geen kind aan de amateurs van Team Twenterand.

FC Twente begon overdonderend aan de wedstrijd. Binnen tien minuten stond het al 0-4, door drie doelpunten van Hakim Ziyech en een van Hidde ter Avest. In de minuten die volgden, scoorde Enschedese club vrolijk verder. Shadrach Eghan maakte een hattrick in 10 minuten en opnieuw Hakim Ziyech zorgden voor een 0-8 tussenstand na 24 minuten, waarna er meteen een drinkpauze werd ingelast. Vlak voor rust zette FC Twente nog even aan. Tim Hölscher scoorde de negende treffer van de middag, waarna opnieuw Shadrach Eghan en Hakim Ziyech voor een 0-11 ruststand zorgden.

Na rust werd, net als afgelopen woensdag, de gehele basisopstelling gewisseld. Jerson Cabral, van wie FC Twente graag af wil, scoorde na vijf minuten de eerste treffer in de tweede helft en een kwartier later de tweede. Nana Ntuli wist even later een vlot lopende aanval af te ronden, waarna ook Lars Bleker wist te scoren. De verdediger kopte de rebound binnen na een vrije trap van Cabral. Vlak voor tijd bepaalde Felitciano Zschusschen de eindstand op 0-16.

Aanstaande maandag gaat de ploeg van trainer Alfred Schreuder op trainingskamp naar Wageningen. Woensdagavond om 19.30 uur is SDV Barneveld de volgende tegenstander op Sportpark Norschoten.

0-16 Zschusschen (87)

Opstelling eerste helft: Marsman; Ter Avest, Andersen, Katsikas, Schilder; Mokotjo, Van der Heyden, Eghan; Mokhtar, Ziyech, Hölscher.

Opstelling tweede helft: Plattel; Bleker, Bijen, Jensen, Schwering; Ntuli, Ebecilio, Schütte; Cabral, Zschusschen, Da Cruz.