Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente wederom in categorie 2: “bewijs dat we op de goede weg zijn”

FC Twente wederom in categorie 2: “bewijs dat we op de goede weg zijn”

FC Twente is door de licentiecommissie van de KNVB voor de tweede keer op rij ingedeeld in categorie 2. De meting is gedaan aan de hand van de halfjaarcijfers van het seizoen 2016-2017. Het volgende meetmoment zal de licentiecommissie de begroting voor het seizoen 2017-2018 onder de loep nemen. Deze dient uiterlijk medio juni ingeleverd te worden door FC Twente. Op de clubwebsite laat financieel directeur Erik Velderman weten tevreden te zijn. “Een bewijs dat we op de goede weg zijn, wetende dat er nog veel werk te verzetten is.”

FC Twente werd afgelopen januari voor het eerst sinds lange tijd weer ingedeeld in de veilige categorie 2. Het was voort de Tukkers ook gelijk de laatste kans want had de club niet voldaan aan de voorwaarden dan was de club de proflicentie ontnomen. Toch is FC Twente nog allesbehalve veilig. Mocht de club binnen drie jaar alsnog terugvallen naar categorie 1 dan heeft de licentiecommissie het recht de proflicentie in te nemen.

“We zullen echt gedisciplineerd en strak onze financiële kaders moeten blijven volgen. We kunnen ons ook onder geen beding permitteren om terug te vallen. Neemt niet weg dat we hiermee opnieuw een belangrijke horde hebben genomen”, aldus Jan van Hast eerder dit jaar.

Laat wat van je horen

*