FC Twente weet weer wat winnen is na doelpuntrijke wedstrijd tegen FC Emmen

FC Twente weet weer wat winnen is na doelpuntrijke  wedstrijd tegen FC Emmen

Na vier nederlagen op rij heeft FC Twente weer eens een klinkende overwinning behaald. In eigen huis was het te sterk voor FC Emmen. De Tukkers wonnen met 4-1 door doelpunten van Vuckic (2x), Zekhnini en Aitor.

Voor de wedstrijd zorgde Garcia voor de nodige verrassingen. Zowel Brama, Bijen als Nakamura werden geslachtofferd en vervangen door Selahi, Busquets en Zekhnini. Keuzes die volgens de trainer allemaal op gevoel werden gemaakt omdat er iets moest veranderen. Bij de supporters veranderde er niets want vanaf minuut één werd de ploeg naar voren geschreeuwd.

Toch was de eerste grote kans in de derde minuut voor FC Emmen. Joël Drommel was goed bij de les en keerde het schot van ongeveer zes meter. In de 13e minuut kreeg FC Twente haar eerste grote kans. Op aangeven van Aitor kreeg Latibeaudiere een grote mogelijkheid de 1-0 binnen te koppen, maar stuurde de bal naast. Ondanks de goede wil kwam FC Twente wederom tot weinig kansen.

Toch waren het de Tukkers die de score opende. De manier waarom was typerend. FC Emmen wist de bal meerdere malen niet weg te werken waarna de bal plots voor de voeten kwam van Vuckic. Die twijfelde geen moment en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Hier bleef het niet bij want in de 30e minuut kwam FC Twente zelfs op een 2-0 voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Zekhnini was het wederom Vuckic die de bal deze keer al struikelend in het net werkte. 2-0 was al een mooie ruststand, maar hier dacht Selahi anders over. Op aangeven van de sterk spelende Zekhnini scoorde de Albanees de 3-0. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft

Garcia had geen enkele reden om te wisselen en stuurde na de rust dezelfde elf spelers het veld weer op. Voor FC Emmen zat er niets anders op dan de aanval te zoeken en te hopen op een stunt. Lukkien wisselde wel en bracht een verdediger voor zijn spits. Opvallend genoeg met succes want in de 50e minuut was het FC Emmen die de 3-1 scoorde. Even leek FC Twente onder druk te komen, maar de ploeg herpakte zich. Het leverde in de 63e minuut bijna de 4-1 op, maar de bal van de Spanjaard werd vlak voor de lijn gekeerd door een verdediger van FC Emmen.

In de 70e minuut besloot Garcia zijn eerste wissel toe te passen. Noodgedwongen want smaakmaker Zekhnini had last van kramp. Hij werd vervangen door Queensy Menig. Zeven minuten later volgde de tweede wissel. Deze keer was het Brama die in het veld kwam voor Espinosa. Dit om wat meer rust te creëren op het middenveld. FC Emmen probeerde nog wel aan te zetten, maar een echte vuist wist het niet te maken. Zowel FC Twente als de bezoekers kregen nog wat kleine kansen, maar in de 88e minuut gooide FC Twente de wedstrijd definitief op slot. Vanaf 11 meter was het Aitor die de 4-1 scoorde. De Spanjaard zag zijn eerste penalty gestopt worden, maar de doelman van FC Emmen ging te vroeg van zijn lijn. Via de herkansing faalde Aitor niet en scoorde met een Panenka de 4-1.

Door de overwinning stijgt FC Twente naar de tiende plek op de ranglijst en heeft het 15 punten na 11 wedstrijden. Hiermee is het gat met de nummers 16 en 17 opgelopen tot negen punten. Beide ploegen komen dit wekend nog wel in actie. ADO Den Haag moet op bezoek bij Vitesse en Fortuna Sittard speelt thuis tegen VVV.