FC Twente wint belangrijke zes punten wedstrijd van Sparta Rotterdam

Zaterdagavond stond de beladen wedstrijd tussen FC Twente en Sparta op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd was het gat drie punten in het voordeel van de Rotterdammers. Door een 2-0 overwinning heeft FC Twente dit gat weten te dichten. Echter blijven de Tukkers onder de Spartanen staan vanwege een minder doelsaldo, maar hiel maalt op dit moment niemand om.

Het was Sparta dat als beste uit de startblokken kwam, maar na tien minuten waren de rollen omgedraaid. Echter leverde het geen grote kansen op voor de thuisploeg. Na 20 minuten spelen raakte FC Twente het overwicht kwijt, mede door slordig spel. In de 26e minuut kreeg Aitor de eerste gele kaart van de wedstrijd na te hard inkomen op Auassar. Later in de eerste helft was het Rayhi van Sparta die de tweed een laatste van de eerste helft in ontvangst nam.

Bij FC Twente vielen Troupée en Lang positief op. Beide spelers brachten veel energie en bijna al het gevaar kwam van dit tweetal. Beide spelers wisten elkaar enkele keren goed te vinden. Vlak voor rust probeerde Lang een omhaal op de voorzet van de back, maar helaas miste hij de bal. In de laatste minuut het eerste en enige schot op doel van de Tukkers. Op aangeven van Troupée kon Vuckic inglijden. Helaas wist de Sloveen geen kracht achter de bal te zetten.

FC Twente begon de tweede helft met veel balbezit, maar veel echte kansen leverde het niet op. Vlak voor het uur verstreken was kreeg Pleguezuelo geel wegens vasthouden. Drie minuten later de eerste wissel bij FC Twente. het was de jarige Jesse Bosch die werd vervangen door Aburjania.

Sparta leek het allemaal wel goed te vinden en probeerde enkel nog gevaarlijk te worden uit de counter. FC Twente probeerde wat sneller de aanval te zoeken, maar veel kansen leverde het niet op. In de 73e minuut kreeg Troupée de bal bij de tweede paal, maar wist de net te scherp gegeven bal net niet voldoende te raken. Twee minuten later was het Drommel die in moest grijpen. Hij hield een schot van Rayhi knap uit de hoek.

In de 80e minuut werd de inzet van FC Twente beloond. Uit een corner was het Peet Bijen die de bal binnen kopte. Auassar probeerde de bal nog van de lijn te werken, maar deze inzet mislukte. In de 81e minuut volgde de tweede wissel bij FC Twente. Het was Aitor die naar de kant werd gehaald voor Menig.

Een hectische slotfase volgde waarbij Schenk met hamstringklachten van het veld ging. Alvorens Garcia zijn laatste wissel door kon voeren was het Rayhi die op domme wijze zijn tweede gele kaart en dus rood pakte. Na de rode kaart kwam Verhaegh in het veld voor Schenk. In de slotminuut werd de avond nog mooier voor FC Twente toen Lang besloot uit te halen en de doelman van Sparta passeerde. De 2-0 was tevens te eindstand.

Drommel, Troupée, Bijen, Pleguezuelo, Schenk (87. Verhaegh), Verdonk, Busquets, Bosch (62. Aburjania), Aitor (81. Menig), Lang en Vuckic