FC Twente wint geflatteerd van Heracles Almelo

In een uitverkocht Polman Stadion heeft FC Twente met 0-3 van Heracles Almelo gewonnen. Het spel van dat FC Twente vanavond vertoonde was beduidend minder dan dat van de wedstrijd tegen PSV van vorige week. Het meeste balbezit was in deze derby voor Heracles, wat ook resulteerde in enkele kansen, maar ondanks een onzer keepende Marsman, wist FC Twente de nul te houden.

Totdat Bengtsson na ruim een kwartier de bal uit de voorzet van Promes binnen kopte, waren beide ploegen redelijk in evenwicht. Al na twee minuten werd Heracles gevaarlijk via Linssen. Zijn schot belandde naast het doel van Marsman. Ook FC Twente kreeg al een enorme kans uit een corner om op voorsprong te komen, maar Castaignos, Ebecilio en Eghan lukten het achtereenvolgens niet om de bal achter doelman Pasveer te krijgen.

Na het doelpunt van FC Twente, waar een goede actie van Promes aan vooraf ging, was het balbezit grotendeels voor de Almeloërs. Tot veel kansen leidde dat niet voor het team van Jan de Jonge. Wel testte Mark Uth FC Twente-doelman Marsman, die te ver voor zijn goal stond, met een stiftbal. De keeper kon de gelijkmaker voorkomen.

Na rust was er eveneens als in het begin van de eerste helft meteen grote kans voor Heracles Almelo. Het schot van Mark Uth was al aan Marsman voorbij gegaan, maar Koppers kon de bal van de lijn halen waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan. Niet veel later kreeg FC Twente de kans om daar verandering in te brengen, maar Castaignos wist zich geen raad toen hij oog in oog stond met Pasveer, waardoor de doelman de bal voor de voeten van Castaignos weg kon tikken en de 0-2 uitbleef.

Naarmate de tijd wegtikte werd Heracles gevaarlijker. De Almeloërs hadden nog steeds het meeste balbezit. Na ruim een uur was Uth opnieuw gevaarlijk voor Heracles Almelo, maar zijn schot uit de draai belandde op de lat. Toch komt Twente in de 71e minuut geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Tadic schiet de bal uit een hoekschop op het hoofd van Ebecilio, die dan in alle vrijheid de 0-2 binnen kan koppen.

Na de 0-2 gaat het hard voor FC Twente. Eerst mist Rosales nog een enorme kans voor open goal, nog geen minuut later maakt Koenders een overtreding op Mokhtar, waarop scheidsrechter Makelie besluit de bal op de stip te leggen. Dusan Tadic weet zich hier wel raad mee en scoort zijn vierde treffer van het seizoen: 0-3. Na deze goal werd het enkele Heracles-supporters te veel, wat zorgde voor onrust op de tribunes. Remko Pasveer en voorzitter Jan Smit wisten de supporters tot bedaren te brengen, waardoor de wedstrijd na enkele minuten stil te hebben gelegen, weer werd hervat.

In de resterende tien minuten leken beide partijen wel vrede te hebben met de huidige stand, waardoor het 0-3 bleef. FC Twente heeft nu 12 punten behaald uit 7 wedstrijden. De ploeg van trainer Michel Jansen staat nu op een derde plaats in de Eredivise.

Samenvatting Heracles - FC Twente

Geel: Quansah, Te Wierik, Uth, Linssen (Heracles Almelo), Eghan, Ebecilio (FC Twente)