FC Twente wint geheime Twentse derby in Almelo

[google]Afgelopen middag vond de Twentse derby opnieuw plaats, maar ditmaal achter gesloten deuren. FC Twente was met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Almelo, zo meldde FC Twente via haar officiële Twitter account.

De doelpunten aan Twentse kant kwamen op naam van Alexander Laukart en Stefan Thesker. De enige treffer van Heracles werd gescoord door Vincent Vermeij. Heracles en oud FC Twente speler Zekri Erkilic viel in de 30e minuut uit met een blessure en werd vervangen door Kaj Huisman.

FC Twente had in de eerste helft weinig kansen. In de 25e minuut belandde het schot van Adnane Tighadouini recht in de handen van Heracles keeper Brouwer. In de tweede helft ging FC Twente beter van start. Na tien minuten spelen was het gelijk raak voor De Tukkers. Buckley-Ricketts kon op komen en legde de bal breed op Alexander Laukart die de bal tussen de palen werkte, 0-1. In de 70e minuut kreeg FC Twente snel twee corners achter elkaar. Bij de eerste corner was het Heracles keeper Brouwer die voorkwam dat er gescoord werd, maar bij de tweede corner belandde de bal bij FC Twente verdediger Stefan Thesker. De Duitser schoot de bal achter keeper Brouwer, 0-2. Snel daarna herpakte Heracles zich en was het Vincent Vermeij die vanuit een lage voorzet de bal het doel in werkte, 1-2. Net voor tijd werd FC Twente opnieuw gevaarlijk door een schot van Marko Kvasina. De pegel werd echter tegen de paal getikt door keeper Brouwer. De wedstrijd eindigde hiermee in 2-1.