FC Twente wint in krankzinnige slotfase en ziet FC Den Bosch verliezen

FC Twente heeft vrijdagavond wederom goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. Het won in de laatste seconde van de blessuretijd met 1-0 van FC Eindhoven en zag FC Den Bosch thuis met 2-1 verliezen van MVV. Hierdoor is het gat met de Bosschenaren nu opgelopen tot 11 punten.

FC Twente kende een zeer moeizame eerste helft waarbij het enkele keren goed weg kwam. De bezoekers hadden meer balbezit en het was wederom Drommel die de ploeg op de been hield. Met name Friday en Ricardinho zakten volledig door het ijs. Het hoogtepunt voor rust kwam van ULTRAS Vak P dat voor aanvang van de wedstrijd uitpakte met een schitterende sfeeractie.

Ondanks het slechte spel besloot Pusic de tweede helft te starten met dezelfde elf spelers. Deze begonnen een stuk scherper dan tijdens de eerste helft. Het resulteerde in de 57e minuut in een grote kans voor Boere die de 1-0 op het scorebord had moeten zetten. Echter kopte de spits de perfecte voorzet van Aitor langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later moest Drommel alweer in actie komen en tikte een gevaarlijke vrije trap over zijn doel.

FC Twente werd sterker en in de 64e minuut zwijnde FC Eindhoven nadat het de kopbal van Bijen op de lat uiteen zag spatten. Het was wederom Aitor die de aangever was. Nadat Boere weer twee goede kansen om zeep had geholpen greep Pusic in. Hij wisselde de clubtopscorer voor Assaidi hetgeen de trainer op een flink fluitconcert kwam te staan. Mede omdat Friday tot dat moment niet tot nauwelijks in het spel voorkwam. Ook Hamdaoui werd naar de kant gehaald. Hij werd vervangen door Espinosa.

FC Twente voerde de druk nog meer op en FC Eindhoven kwam nauwelijks nog in het spel voor. Toch kreeg het in de 82e minuut nog een flinke kans, maar Seedorf vergat de gevaarlijke corner in het doel te lopen. In de 83e minuut deelde de scheidsrechter nog een dubbele gele kaart uit aan Brama (tackle, red.) en Ricardinho (protesteren, red.). Hierdoor is Brama geschorst tegen Roda JC.

In een hectische slotfase kreeg FC Twente nog een flinke kans op de 1-0, maar Assaidi zag zijn schot in de handen van de keeper belanden. FC Eindhoven kreeg nog twee corners, maar het was FC Twente dat in de laatste minuut van de blessuretijd de winnende scoorde. Dit gebeurde uit een heel erg makkelijk gegeven strafschop na een vermeende overtreding op Friday. Het was Aitor die het buitenkansje benutte en de drie punten binnen hengelde.

Door de overwinning en het verlies van FC Den Bosch, is het gat met de nummer twee opgelopen tot 11 punten. Sparta en Go Ahead Eagles spelen zondag tegen elkaar.

Drommel, Ramos, Bijen, Gonzalez, Ricardinho, Brama, Smith, Hamdaoui (68. Espinosa), Aitor, Friday en Boere (68. Assaidi).