FC Twente wint in slotfase van bevriend FC Schalke 04

FC Twente heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen het bevriende FC Schalke 04 met 3-1 gewonnen. De doelpunten namens de Tukkers kwamen van Michel Vlap, Sem Steijn en Manfred Ugalde. Het was de zesde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2021-2022.

Al na twee minuten kreeg Schalke de eerste kans van een wedstrijd. Na een slechte pass van FC Twente-doelman Lars Unnerstall kreeg Rodrigo Zalazar de kans om 0-1 te maken, maar zijn schot ging naast. In de negende minuut was het wel raak voor de bezoekers. Marcin Kaminski kon een vrije trap van Thomas Ouwejan vrij binnenkoppen en maakte daarmee de 0-1.

Al snel deed FC Twente wat terug. Vlap verdiende een vrije trap en ging zelf achter de bal staan. De bal lag op een meter of 25 à 30 van de goal, maar de middenvelder die werd overgenomen van RSC Anderlecht schoot de bal via de binnenkant van de paal op fraaie wijze binnen: 1-1.

Beide ploegen kregen nog een kans om voor rust op voorsprong te komen. Opnieuw was het Zalazar die na een slechte uittrap van Lars Unnerstall een grote kans kreeg. Hij schoof de bal echter weer naast. Ook FC Twente kreeg een grote kans. In de 42e minuut kreeg Van Wolfwinkel de bal na een goede pass van Michel Vlap vrij in de zestien van Schalke. Hij legde af op Cerny, maar zijn inzet voor een leeg doel was te zwak en werd van de lijn gehaald. Daardoor bleef het in de eerste helft bij een stand van 1-1.

Al in de dertigste minuut werd Wout Brama, die wat moeilijk keek, gewisseld. Hij werd vervangen door Mathias Kjolo, die deze zomer overkwam van PSV. Michal Sadílek, die normaalgesproken het tandem op het middenveld vormt met Ramiz Zerrouki, zat niet bij de selectie. Hij komt net terug van een blessure en speelde vrijdagmiddag in de besloten oefenwedstrijd tegen Antalyaspor (1-3) mee. Hij scoorde de enige goal namens de Tukkers.

De thuisploeg opende sterk in de tweede helft. Misidjan en Vlap kregen binnen vijf minuten kansen, maar hun schoten belandden niet in het netje. In de 62e minuut wilde FC Twente wisselen, maar dit ging niet helemaal goed. Jans wilde Steijn erin wisselen voor Kjolo, die 's middags al in de oefenwedstrijd tegen Antalyaspor had gespeeld. Echter ging niet Kjolo, maar Misidjan naar de kant. Na wat gedoe ging Kjolo uiteindelijk toch van het veld en mocht Misidjan blijven staan. Ook werd Van Wolfswinkel gewisseld. Ugalde verving hem.

In de rest van de tweede helft gebeurde er niet veel, tot de 83e minuut. Toen kopte Ugalde na een voorzet van Cleonise knap op de lat, waarna Sem Steijn bij zijn debuut in De Grolsch Veste snoeihard een omhaal binnenschoot. Daarmee maakte hij de 2-1 voor de Tukkers tegen het bevriende FC Schalke 04. Eerder maakte zijn concurrent Michel Vlap al de gelijkmaker, waardoor beide aanvallende middenvelders in de selectie van FC Twente een doelpunt voor hun rekening namen.

Zes minuten later besliste invaller Manfred Ugalde de wedstrijd. Na een slim overstapje van Gijs Smal belandde de bal bij de Costa Ricaanse spits, die na een fraaie actie de bal binnenschoot: 3-1.