FC Twente wint krankzinnige en incidentrijke wedstrijd in Groningen

FC Twente heeft zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt op FC Groningen. In het Hitachi Capital Mobility Stadion werd het na een vooral knotsgekke eerste helft 1-3 voor de ploeg van trainer Gonzalo García door treffers van Keito Nakamura en Aitor Cantalapiedra.

De eerste helft tussen beide ploegen was een gedenkwaardige. FC Groningen was de bovenliggende partij en creëerde enkele kansen, maar FC Twente kreeg de grootste kans in de veertiende minuut. Na een overtreding in de zestien op Aitor kregen de bezoekers een penalty, maar Aitor schoot de penalty vol op de lat.

Enkele minuten later kreeg Groningen middels Ritsu Doan ook een grote kans, maar Joël Drommel pakte het afstandsschot van de Japanner. In de 26ste minuut kreeg ook FC Groningen een penalty van scheidsrechter Christiaan Bax. Hiertoe werd wel besloten na interventie van VAR Joey Kooij. Drommel wist de penalty van Kai Sierhuis echter te keren.

Vervolgens waren er enkele kansen over en weer, maar tot aan de veertigste minuut gebeurde er weinig bijzonders. In de 41ste minuut begon de wedstrijd te ontbranden na een tik van Ramon Pascal Lundqvist op Javier Espinosa. Scheidsrechter Bax twijfelde geen moment en trok de rode kaart.

Luttele minuten later kreeg ook Mike te Wierik een rode kaart nadat hij zou hebben nagetrapt bij Haris Vuckic. Dit besluit werd echter genomen na een nieuwe interventie van de VAR. Al deze besluiten zorgden ook voor liefst zeven minuten aan extra tijd, waarin weinig bijzonders gebeurde.

Na de thee nam FC Twente tegen negen Groningers het initiatief en kwam het in de 55ste minuut op een 0-1 voorsprong. Op een meter of 20 van de goal kreeg de ploeg van García een vrije trap. Nakamura ging achter de bal staan en de schoot de bal feilloos binnen.

Na wederom een overtreding van FC Groningen op Aitor werd Bax door de VAR gesommeerd om te komen kijken en de arbiter besloot de bal op de stip te leggen. Ditmaal faalde de Spanjaard niet van elf meter en schoot de 0-2 tegen de touwen.

FC Twente leek de wedstrijd rustig uit te spelen, maar in de 84ste minuut scoorde FC Groningen via Ritsu Doan de aansluitingstreffer: 1-2. De thuisploeg zette aan, maar kwam niet tot scoren. Evenals de eerste helft kreeg ook de tweede helft zeven minuten blessuretijd. In de 96ste minuut was het Haris Vuckic die de 1-3 maakte en het duel definitief besliste.