FC Twente wint, maar incasseert twee tegentreffers tegen hoofdklasser Silvolde

FC Twente heeft zondagmiddag met 4-2 weten te winnen van Silvolde. Tegen de hoofdklasser kwamen de wisselspelers van afgelopen zaterdagavond in actie. Manfred Ugalde was de belangrijkste man, de Costa Ricaan maakte twee treffers.

Na achttien minuten had Ugalde zijn eerste er vanaf elf meter al inliggen. Amper tien minuten later wist hij ook te tekenen voor de 2-0. De nieuweling kwam tegen Fortuna Sittard ook al in actie, toen kwam hij in het veld als invaller.

Vlak na rust kregen de Tukkers opnieuw een penalty te nemen. Nu was het de beurt aan Daan Rots om de bal er vanaf de stip in te schieten. Dit lukte de 20-jarige vleugelaanvaller, Rots tekende zo voor 3-0.

Normaal gesproken zou keeper Ennio van der Gouw geen drukke tweede helft hebben gekend. Tegen Silvolde werd de derde doelman van FC Twente echter twee keer gepasseerd. Allebei de treffers vielen in de tweede helft. De één vlak na de 3-0 van Rots, de ander vlak voor het eindsignaal. Tussen de twee treffers van de hoofdklasser door wist Jahnoah Markelo nog de vierde treffer te scoren namens FC Twente.

De opstelling: De Lange (46' Van der Gouw), Everink, Hilgers (46' Staring), Bruns, Markelo, Roemeratoe, Sadilek (46' Dyulgerov), Rots, Cleonise, Ugalde (60' Olde Keizer), Van Leeuwen.