FC Twente wint na zinderende slotfase van titelkandidaat

FC Twente heeft zondagmiddag na een zinderende slotfase met 1-0 gewonnen van titelkandidaat Ajax. In de Grolsch Veste werd in de extra tijd een strafschop benut en daardoor pikte de club uit Enschede drie punten mee uit het duel.

[google]In de eerste helft had Ajax het meeste balbezit, alhoewel de ploegen qua kansen aan elkaar gewaagd waren. Vlak voor rust kwam Amin Younes met een solo in een gevaarlijke positie, maar wist de bal niet tussen de palen te schieten. FC Twente kreeg ook een aantal kansen, onder meer door een schot van Dylan Seys, die de bal over het doel werkte.

Direct na de rust zette Ajax veel druk op de bal. Door een slechte aanname van Jelle van der Heyden kwam Ajax-spits Kasper Dolberg in kansrijke positie, maar schoot naast. In de slotfase maakte Nick Viergever binnen de zestien hands en ontving zijn tweede gele kaart, en ging de bal op de stip voor de Tukkers. Mateusz Klich bleef kalm en benutte de strafschop, waardoor FC Twente op een late 1-0 voorsprong kwam en er met de winst vandoor ging.

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Bijen, Thesker, Van der Lely, Mokotjo, Klich, Celina, Seys (65. Yeboah), Van der Heyden (82. Ede), Ünal.