FC Twente wint nipt in Leeuwarden en doet weer bovenin mee

In Leeuwarden troffen vanavond SC Cambuur en FC Twente elkaar. Een duel tussen de nummers vier en elf van de Keuken Kampioen Divisie, maar ook een weerzien met René Hake, Robbert Schilder en David Sambissa. Het duel ging over negentig minuten gelijk op, maar uiteindelijk gingen de Tukkers er met de buit vandoor: 0-1.

FC Twente kwam er in de beginfase af en toe uit met leuke combinaties. Vervolgens lag het initiatief merendeel bij de thuisploeg. Cambuur wist de verdediging van de bezoekers regelmatig onder druk te zetten. De paar keer dat de Tukkers eruit wisten te komen, stonden de Friezen weer compact.

Omdat de Twentse aanval het in de eerste helft behoorlijk liet afweten, bracht Pusic aan het begin van de tweede helft Jari Oosterwijk in het veld. Rafik Zekhnini bleef achter in de kleedkamer. De wissel kwam het spel ten goede. De Twentenaren konden beter druk zetten en kwamen beter door via de zijkant, zo ook Aitor. Na een uur spelen kwam hij via de rechterkant naar binnen en schoot met links in de verre hoek.

Na de Twentse goal nam Cambuur het initiatief weer in handen. Het gevaar dat hieruit voorkwam moet genuanceerd worden. FC Twente speelde de wedstrijd vervolgens professioneel uit, zonder onnodig en onsportief tijd te rekken. Zo nu en dan wist het nog gevaarlijk te worden, maar dit leidde niet tot doelpunten. Het bleef bij de stand die Aitor na ruim een uur op het scorebord had gezet.

Door deze overwinning doen de Enschedeërs weer volop mee in de race om het kampioenschap. Go Ahead Eagles en FC Den Bosch speelden vanavond met 0-0 tegen elkaar gelijk. Sparta wist de drie punten wel in eigen huis te houden, maar FC Twente is de Rotterdamse koploper tot op drie punten genaderd.