FC Twente wint nipt van SC Cambuur

FC Twente heeft Cambuur Leeuwarden vandaag met 0-1 verslagen. Na een moeizame eerste helft wist Luc Castaignos FC Twente vlak na rust op voorsprong te zetten. Hoewel het nog even billenknijpen was voor FC Twente, wist de ploeg de overwinning uiteindelijk over de streep te trekken.

Na een onaantrekkelijke eerste helft begon FC Twente sterk aan de tweede helft. Het inbrengen van Youness Mokhtar  leverde de ploeg in de tweede helft wat extra aanvallende kwaliteiten op.  Dit leidde vrij snel tot succes. Na de pass van Quincy Promes kon Luc Castaignos FC Twente in de 49e minuut op voorsprong zetten.  De ontlading was groot bij de spits, die sinds de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op 18 augustus niet meer wist te scoren voor de Tukkers.

De ploeg van trainer Michel Jansen mocht in de eerste helft de minste aanspraak maken op de openingstreffer. Cambuur was feller en dat leverde de Friezen enkele kansen op. Het contrast met de wedstrijd tegen FC Groningen (5-0) was groot, want het matige spel van FC Twente in de eerste helft was absoluut niet te vergelijken met het verzorgde positiespel dat een week eerder op de mat werd gelegd.

Na de openingstreffer leek de Enschedese ploeg meer grip op de wedstrijd te krijgen.  FC Twente werd wat dreigender voor de goal, maar de club verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien, waardoor het nog lang spannend bleef in Leeuwarden. Het uitblijven van de tweede treffer gaf Cambuur in het laatste kwartier hoop.

FC Twente kon een tegentreffer in de slotfase voorkomen, waardoor de club de drie punten mee kon nemen naar Enschede. Dit is na de overwinningen op Heracles Almelo (0-3) en FC Groningen (5-0) de derde competitiezege op rij. De Tukkers verstevigen door deze overwinning hun koppositie. Een van de achtervolgers , PSV, speelt zondag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De andere achtervolger, SC Heerenveen, komt dit weekend niet in actie. De wedstrijd tegen ADO Den Haag is wegens het slechte veld in Den Haag afgelast. FC Twente komt op 19 oktober pas weer in actie. In de eigen Grolsch Veste wacht dan de wedstrijd tegen Ajax om 20.45 uur.

Geel: Droste (SC Cambuur), Mokhtar (FC Twente)