FC Twente wint ook tweede oefenwedstrijd van het seizoen, Steijn maakt eerste doelpunt

FC Twente heeft zondagmiddag ook haar tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De Tukkers waren met 1-0 te sterk voor het Deense FC Nordsjaelland. Het doelpunt kwam van nieuwkomer Sem Steijn. Joshua Brenet, van wie nog steeds niet bekend is waar hij komend seizoen speelt, speelde in de tweede helft.

Zes spelers stonden voor het eerst dit seizoen in de basis: Lars Unnerstall, Mees Hilgers, Gijs Smal, Ramiz Zerrouki , Daan Rots en Manfred Ugalde. Het team werd verder aangevuld door Julio Pleguezuelo, Luca Everink, Wout Brama, Sem Steijn en Virgil Misidjan.

Al na vier minuten opende FC Twente de score. Door een fout van de keeper van FC Nordsjaelland, die buiten de zestien de bal aan wilde nemen met zijn borst, kon nieuwkomer Sem Steijn met een volley zijn eerste goal voor de Tukkers maken. FC Twente domineerde de eerste helft en raakte via Virgil Misidjan de paal, maar kwam niet verder dan een ruststand van 1-0.

In de tweede helft begon trainer Ron Jans met een compleet ander elftal. Opvallend is dat Joshua Brenet de tweede helft speelde, ondanks dat hij geen contract meer heeft in Enschede. Ook Kamohelo Mokotjo, die in de voorbereiding probeert te bewijzen dat hij een contract verdient bij FC Twente, kwam in het veld. Hij werd, net als in de oefenwedstrijd tegen Bon Boys, vroegtijdig vervangen. In de 79e minuut kwam Casper Staring voor hem in het veld.

Thijs van Leeuwen, die normaalgesproken een buitenspeler is, speelde op '10'. Hij werd in de 87e minuut vervangen door Irakli Yegoian. Mats Rots werd vervangen door Sander Sybrandy. Yogoian, Rots en Sybrandy trainen aan het begin van de voorbereiding mee met het eerste elftal. Mats Rots, het broertje van Daan Rots, heeft deze week een contract getekend bij FC Twente voor drie seizoenen.

FC Nordsjaelland werd in de tweede helft wat sterker. Doelman Sam Karssies, die onlangs een contract tekende tot medio 2024 in Enschede, redde knap op een inzet van de Denen. Tot een doelpunt kwam Nordsjaelland echter niet. Ricky van Wolfswinkel was nog dicht bij de 2-0 na een pass van Joshua Brenet, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van de Denen. Het bleef bij 1-0, waarmee de Tukkers ook de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afsloten.