FC Twente wint openingswedstrijd met dubbele cijfers van Bon Boys

Voor de spelers van FC Twente stond zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2022-2023 op het programma. De ploeg hoefde niet ver te reizen want de tegenstander was Bon Boys uit Haaksbergen. Het werd een mooie middag voor de toeschouwers die maar liefst 11 doelpunten gepresenteerd kregen.

Bij FC Twente maakten in de basisopstelling vier spelers hun officieuze debuut: Tyton, Mats Rots, Kjolo en Steijn. De basis werd verder gecompleteerd door Everink, Pröpper, Pleguezuelo, Brama, Cerny, Van Wolfswinkel en Misidjan.

Het aanwezige publiek moest bijna een half uur wachten op het eerste doelpunt. In de 29e minuut was het Cerny die de score opende. Daarna ging het snel want zeven minuten later stond er 4-0 op het scorebord. Cerny scoorde ook de tweede, Misidjan de derde en Kjolo maakte de 4-0 en tevens zijn eerste in dienst van FC Twente. In de slotminuut van de eerste helft maakte Van Wolfswinkel er ook nog 5-0 van.

In de tweede helft startte Jans met een compleet ander elftal. Het waren onder andere Brenet, Mokotjo en jongelingen Sybrandy en Yegoian die erin kwam. Voor proefspeler Kamohelo Moktojo was de wedstrijd snel voorbij. Hij werd in de 66e minuut vervangen door Jesse Bosch. Laatstgenoemde gaat vertrekken bij FC Twente, maar heeft nog een contract tot 1 juli.

In totaal werd er de tweede helft zes keer gescoord. De doelpunten kwamen op naam van Ugalde (3x), Cleonise en Brenet (2x).

Volgende week zaterdag staat de tweede oefenwedstrijd op het programma. Dan treft FC Twente het Deense FC Nordsjaelland. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van GFC Goor. De aftrap is om 14:00 uur.