FC Twente - FC Utrecht (1-0) 2011-2012

FC Twente heeft thuis een verdiende 1-0 zege geboekt op FC Utrecht. Overtuigend was het niet wat FC Twente voor rust liet zien, maar op grond van de kansen was de 1-0 bij rust verdiend. De Jong, die met een omhaal al dicht bij de openingstreffer was geweest, tikte op aangeven van Cornelisse simpel raak.

Twente was in de eerste helft de betere ploeg, maar het duurde tot een minuut voor rust voor De Jong de 1-0 binnen- tikte. Daarvoor had de ploeg al enkele kansen gehad, maar onder meer Douglas, John, en Chadli wisten het net niet te vinden. Na rust bleef Twente de betere ploeg, maar Utrecht was het dichtst bij een treffer, eerste raakte Asare de paal en even later invaller Van der Hoorn de lat. Twente kreeg ook wel enkele kansen, met name Janssen was dichtbij met een hard schot, maar tot scoren kwam de ploeg in de tweede helft niet.

Het zat de Domstedelingen, waar trainer Jan Wouters met griep ontbrak, echter niet mee. Via Nana Asare kregen de bezoekers de grootste kans op de gelijkmaker. Asare plaatste de bal op de paal, waardoor Twente met de schrik vrij kwam. Later kopte Mike van der Hoorn de bal nog op de lat.

Fotoreportage FC Twente - FC Utrecht 1-0

[nggallery id=301]

Utrecht rook bloed maar had te weinig tijd om met een punt uit Enschede te vertrekken. Door de overwinning stijgt Twente naar de derde plaats. Utrecht blijft steken op de dertiende plaats.