FC Twente wint toernooi om Maspalomas Cup

FC Twente heeft vandaag de finale in het toernooi om de Maspalomas Cup gewonnen. De tegenstander FC Lausanne uit Zwitserland werd op Gran Canaria met 2-0 verslagen. Luc Castaignos zorgde voor beide doelpunten.

FC Twente was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggendnue partij. Hoewel er niet veel tempo in de wedstrijd zat, lieten de mannen van McClaren bij vlagen zien dat ze goed combinatiespel kunnen spelen. De 1-0 werd na ruim 18 minuten gescoord. Na goed voorbereidend werk van Tadic wist Castaignos de bal op fantastische wijze achter de doelman van Lausanne te schieten. In de tweede helft was het wederom Tadic die aan de basis van een doelpunt van Castaignos stond. Tadic zag zijn schot op de keeper belanden, maar vervolgens kon Luc Castaignos de bal binnentikken.

Door deze overwinning is FC Twente de winnaar van het toernooi om de Maspalomas Cup. In hetzelfde toernooi versloegen de Tukkers maandag HSJ Helsinki na strafschoppen. Zaterdag zal FC Twente terugkeren naar Nederland, waar op 19 januari de eerstvolgende competitiewedstrijd wacht. In Enschede is RKC dan de tegenstander.