FC Twente - Wisla Krakow (4-1) EL 2011-2012

FC Twente heeft donderdagavond het eerste thuisduel in de Europa League tegen Wisla Krakow gewonnen. De ploeg van trainer Co Adriaanse kwam nog wel vroeg op achterstand, maar won uiteindelijk door twee doelpunten van Marc Janko en één van Luuk de Jong en Willem Janssen met 4-1.

Eerste helft

Twente begon sterk aan het duel en had na vier minuten al drie kansen gehad. Janko lukte het eerst niet met zijn hoofd en kort daarna ook niet met zijn voeten. John probeerde het van net buiten het strafschopgebied, maar zijn inzet vloog langs de kruising. Er leek niets aan de hand voor de Enschedeërs, maar na negen minuten stond de ploeg ineens op achterstand. Biton kreeg veel ruimte en schoot van afstand de Polen op voorsprong. Na ruim een kwartier was er opnieuw een kans voor Janko, Brama schoot hard van afstand maar de Oostenrijkse aanvaller wist de rebound niet te benutten.

Fotoreportage FC Twente Wisla Krakow (4-1)

[nggallery id=270]

Ook Bajrami probeerde het met een schot, maar zijn inzet was te slap om gevaarlijk te worden. Na ruim een half uur was het wel raak voor Twente. De Jong wist de bal achter doelman Pareiko te koppen uit een vrije trap van John en tekende daarmee voor de gelijkmaker. Kort daarna was Bajrami dicht bij de voorsprong voor Twente, na een lange solo schoot hij echter naast. John probeerde het ook nog, maar zijn inzet werd geblokt in de zestien. Het gevaar aan de andere kant kwam van doelpuntenmaker Biton, hij kopte voorlangs na een scherpe voorzet. Nog voor rust kwam Twente op voorsprong. Janko scoorde nu wel, van dichtbij schoot hij hard binnen en zorgde er daarmee voor dat Twente met een goed gevoel de kleedkamer in kon.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Iliev, hij schoot echter in het zijnet achter Mihaylov. Na bijna een uur was het duel beslist na de 3-1 van Janko. De spits nam een lange bal van Wisgerhof goed aan op de borst en schoot daarna hard de derde treffer binnen. Even later was Bajrami dicht bij het vierde doelpunt van FC Twente, de Zweede maakte een mooie actie maar stuitte op doelman Pareiko van de Polen. In de 67e minuut probeerde Bajrami het opnieuw, dit keer eindigde zijn inzet op de lat. Ook uit een vrije trap lukte hem dat niet, de bal ging naast het doel van Pareiko. Landzaat probeerde het daarna met een volley, maar zijn inzet ging hoog over. Het bleek niet de avond van Bajrami, de Zweed kreeg een klein kwartier voor het einde een grote kans op de 4-1, maar van dichtbij kopte hij helemaal vrij op de lat. Tien minuten voor het einde viel de 4-1 toch, Rosales gaf de bal op invaller Janssen en die schoot hard de vierde treffer van Twente binnen.

Twente is nu koploper in groep K met vier punten uit twee duels. Fulham, dat met 2-0 won bij Odense BK, heeft ook vier punten maar een minder doelsaldo.

FC Twente – Wisla Krakow 4-1