FC Twente wist uit al negen jaar niet te winnen van Feyenoord

FC Twente speelt zondagmiddag haar laatste wedstrijd van het seizoen. Om 14.30 uur begint de wedstrijd in de Kuip. Voor beide teams is het eredivisieseizoen al klaar. FC Twente is verzekerd van de vierde plek. Feyenoord is al zeker van het eindigen op plek drie.

De uitwedstrijd tegen Feyenoord stond al 52 keer eerder op het programma. Hierin won de thuisploeg 32 keer. FC Twente wist negen keer te winnen in De Kuip, de overige elf keer werd het gelijk. De laatste zege van de Tukkers in Rotterdam was in 2013. Destijds werd het 1-4, doelpuntenmakers waren toen Ebecilio, Castaignos en tweemaal Tadic.

Eerder dit seizoen werd het op 28 november in Enschede 0-0. Ruim twee weken later speelden de twee teams weer in De Grolsch Veste. Toen werd het affiche afgewerkt in de laatste 32 van de KNVB Beker. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord. In de verlenging was het Ugalde die de Tukkers naar de volgende ronde schoot.

Als scheidsrechter is Jeroen Manschot aanwezig bij de wedstrijd. Zijn assistenten zijn De Nas en Vandeursen. Vierde official is Hensgens. In Zeist zijn Martens en Kucukerbir aanwezig als VAR. Arne slot kan zondagmiddag niet beschikken over zijn vaste basiskracht Tyrell Malacia.