Twente Insite

FC Twente Nieuws

‘FC Twente zet chauffeurs, tegen de afspraken in, op straat’

‘FC Twente zet chauffeurs, tegen de afspraken in, op straat’

In mei 2014 stopte FC Twente met het vervoer van de spelers van de jeugdacademie. Het vervoer werd uitbesteed aan Brookhuis waar de ontslagen chauffeurs een nieuwe baan kregen aangeboden. Het zou gaan om een pilot van drie jaar waarbij de afspraak werd gemaakt dat de vijf chauffeurs na deze periode weer terug konden keren bij FC Twente. Echter komt FC Twente deze afspraak niet na want de club heeft besloten helemaal te stoppen met het vervoeren van jeugdspelers.

Eén van de gedupeerde chauffeurs is Henry de Klein. Hij leeft in grote onzekerheid en weet niet bij wie hij nu moet aankloppen. “We vallen nu een beetje tussen wal en schip. FC Twente zegt dat we niet meer bij ze terechtkunnen, en Brookhuis zegt: jullie moeten bij FC Twente zijn.”

De spelers die moeten reizen krijgen nu een ov-kaart waarmee ze gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Om de overgang goed te laten verlopen blijft Brookhuis tot de winterstop doordeweekse ritjes uitvoeren. Daarna is het vervoer van de jeugdspelers van FC Twente definitief gestopt.

De reden dat FC Twente het vervoer van jeugdspelers heeft stopgezet heeft te maken met de financiën. “Iedereen kent de situatie van de club en we kunnen niet anders dan kritisch blijven op de kosten die we maken”, zo zegt Jan van Halst in gesprek met RTV Oost. “Hoewel het bij verschillende andere clubs ook zo is ingericht, zal het best even wennen zijn voor alle betrokkenen. Zo zal er bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid komen te liggen bij de jeugdspelers zelf.”

Van Halst gaat verder niet in op de situatie waarin de chauffeurs zich nu verkeren. Brookhuis onderzoekt momenteel of er juridische stappen kunnen worden ondernomen.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
H Smits Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
H Smits
Gast
H Smits

Zo ga je niet met mensen om dit is contractbreuk en waar hebben we het over ca 4 ton per jaar.
En voor de jeugd wordt het ook niet aantrekkelijker om voor FC Twente te kiezen dus ben benieuwd wat er van de jeugdopleiding overblijft.
Dus Twente denk er nog eens goed over na de komende tijd .