FC Twente zet negatieve reeks voort met vierde nederlaag op rij

Na drie nederlagen op rij werd het weer eens tijd voor een overwinning. Deze moest worden behaald in de eigen Grolsch Veste tegen Willem II. Helaas pakte het anders uit en leed de ploeg van Garcia de vierde nederlaag op rij. De Tilburgers waren met 1-0 te sterk voor de Tukkers.

De avond begon positief met voormalig FC Twente-trainer Kees Rijvers die tot erelid werd benoemd gevolgd door een fraaie sfeeractie van Vak P. Hier bleef het even bij want na slechts vijf minuten voetballen was het Willem II dat op voorsprong kwam. Nog geen tien minuten later had Willem II een levensgrote kans om de 2-0 te scoren, maar goed ingrijpen van Drommel hield de ploeg op de been.

FC Twente had het lastig en na een half uur spelen had het nog geen enkele keer op doel geschoten. Het leverde het nodige gemor op, op de tribunes van de Grolsch Veste. Eén keer werd FC Twente gevaarlijk uit een vloeiende aanval, maar tot een schot kwam het net niet. Willem II kon counteren, maar deze werd door Verdonk in de kiem gesmoord. De linksback deed dit stevig hetgeen hem een gele kaart opleverde. De rest van de eerste helft leverde op één vuurpijl van Latibeaudiere en een schot over het doel van Espinosa na, geen echte kansen op.

Tweede helft

Gonzalo Garcia besloot in de rust nog niet in te grijpen en stuurde dezelfde elf speler het veld in voor het tweede bedrijf. Ook na rust kon FC Twente geen potten breken en in de 59e minuut greep Garcia in. Hij haalde Brama naar de kant en verving hem voor Selahi. Drie minuten later volgde de tweede wissel. Noodgedwongen want Aitor kon niet verder vanwege een knieblessure. Menig was zijn vervanger.

De wissels brachten leven in de brouwerij want binnen een minuut werd het eerste schot op doel van de tegenstander afgevuurd. Een minuut later verdubbelde Selahi het aantal schoten op doel met een afstandsschot die werd gekeerd door de doelman van Willem II.

In de 65e minuut kwam FC Twente goed weg nadat Verdonk een corner van Willem II op de eigen paal kopte. Gelukkig voor de linksback kon de bal daarna weg worden gewerkt. Willem II verstopte zich niet en kwam langzaam aan beter in de wedstrijd. In de 69e minuut leverde het Selahi de gele kaart op toen hij een harde tackle inzette op zijn tegenstander. Er zat ook enige frustratie in de tackle ondanks dat de Albanees nog maar kort in het veld stond.

In de 74e minuut wisselde Garcia voor de derde en laatste keer. Het was Nakamura die naar de kant werd gehaald en vervangen door Berggreen. Met steun van het eigen publiek ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker. In de 83e minuut was het wederom Drommel die FC Twente in de wedstrijd hield door een één op één duel te winnen. In de 93e minuut leek Menig de gelijkmaker te scoren van buiten de 16. Tot overmaat van ramp was het Vuckic die zijn shot blokkeerde en de invaller het doelpunt ontnam. Dichterbij kwamen de Tukkers niet en leden hierdoor hun vierde nederlaag op rij.