Nieuws

FC Utrecht - FC Twente (1-1) 2012-2013

FC Utrecht - FC Twente (1-1) 2012-2013

FC Twente heeft zondag in de Galgenwaard (zonder meegereisde supporters) niet kunnen laten zien waarom het tweede staat op de ranglijst. De teleurstellende wedstrijd eindigde zonder veel opwinding in 1-1, waardoor de Tukkers de achterstand op koploper PSV zien oplopen tot 3 punten.

In de eerste helft beleefde FC Twente een droomstart.
Na één minuut voetballen was het Willem Janssen die wist te scoren door een afgemeten vrije trap van assistkoning Dusan Tadic. De laatste keer dat FC Twente het presteerde om in de eerste minuut te scoren was in 2001, uitgerekend uit tegen Utrecht; ook toen werd het 1-1. Het voetbal was van beide kanten vaak erg slordig, waardoor er nauwelijks goede kansen gecreëerd werden. Ondanks dit kwam FC Utrecht halverwege de eerste helft toch op gelijke hoogte. Na slecht verdedigen kon Jacob Mulenga vrij inkoppen uit een vrije trap van Tommy Oar.


In de tweede helft werd het spelbeeld niet veel beter. Er waren wat kansjes over en weer, maar de beste kansen waren toch voor FC Utrecht. Halverwege de tweede helft maakte good-old Sander Boschker een geweldige redding na een kopbal van Davy Bulthuis en aan de andere kant hadden Schilder en Castaignos de mogelijkheid om te scoren.

McClaren wisselde Dmitry Bulykin voor Edwin Gyasi en een kwartier voor tijd mocht Leroy Fer, na twee maanden afwezigheid, weer zijn rentree maken op de Nederlandse velden. Helaas konden beide invallers geen potten breken.

In de slotfase kreeg FC Utrecht nog een grote kans. Na een snelle counter vanaf de zijlijn kon Douglas in het strafschopgebied de bal nog net onderscheppen met een goede sliding. Al met al was het een teleurstellende vertoning van FC Twente, waarin het gebrek aan creativiteit duidelijk merkbaar was.

Interview McClaren na FC Utrecht - FC Twente

Wedstrijdstatistieken FC Utrecht - FC Twente 1-1

0-1 Janssen (2)
1-1 Mulenga (17)

Arbiter: Makkelie
Geel: Van der Maarel, Mulenga (FC Utrecht), Wisgerhof, Braafheid, Rosales (FC Twente)

FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis, Asare, Kali, Takagi (Zullo/64), Oar, Mulenga, Gerndt (De Kogel/75).

FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Braafheid, Brama, Janssen (Fer/76), Schilder, Gyasi (Bulykin/64), Castaignos, Tadic.

Interview RTVOost met Sander Boschker

Get Microsoft Silverlight

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties