Felle tweede helft kan Vrouwen niet behoeden voor verlies

De wedstrijd tussen de Twente Vrouwen en de vrouwen van Paris Saint Germain, in de voorronde van de UEFA Champions League, werd om 19.00 afgetrapt in de Grolsch Veste. Een wedstrijd die in de eerste helft leek uit te draaien op een kansloze missie voor de dames, maar in de tweede helft knokten ze zich nog aardig terug. Een wedstrijd die eindigde met veel passie en strijd.

In de 10e minuut zette Asllani PSG op een 0-1 voorsprong met een schitterend doelpunt. Tien minuten daarna - in de 20e minuut - verdubbelde Cruz Traña de score: 0-2. De uitspelende ploeg was in de eerste helft veel beter, maar verzuimde om de voorsprong verder uit te bouwen.

[google]De Twente Vrouwen kwamen feller uit de kleedkamer en dit resulteerde de 1-2 via Ellen Jansen in de 61e minuut. Dit doelpunt was het eindstation van een goedlopende aanval. Dat vrouwenvoetbal ook fel kan zijn, bewees deze wedstrijd wel. De vrouwen op het veld lieten een aantal heupzwaaien zien die ook op een judomat niet zouden misstaan.

FC Twente creëerde nog wel kansen, maar dit mocht niet baten. De wedstrijd eindigde in een 1-2 verlies, maar de Vrouwen van FC Twente kunnen terugkijken op een uitstekende tweede helft. Volgende week is de return in Parijs.

Samenvatting FC Twente Vrouwen - Paris Saint-Germain (1-2)