Nieuws

Fenerbahce-FC Twente Iris-Cup vr. 2011-2012

Fenerbahce-FC Twente Iris-Cup vr. 2011-2012

Een week na de dramatische gebeurtenissen in de Grolsch Veste speelt FC Twente haar eerste wedstrijd om de Iris Cup in het Belgische Tubeke. In het Stade Leburton (Capaciteit, 8.100) is het Turkse Fenerbahce de tegenstander. Een club waar FC Twente twee seizoenen geleden tegen speelde in de Europa League. Thuis werd een 1-0 nederlaag geleden, maar in Istanbul werd met 2-1 gewonnen. Vrijdag speelt FC Twente om 18.00 uur tegen Standard.

FC Twente speelde vanavond tegen Fenerbahce haar wedstrijd in het uit-tenue (combinatie van licht en donkerblauw) van komend seizoen.
Trainer Co Adriaanse heeft dezelfde groep meegenomen als naar het trainingskamp in Zeeland. Voor Bryan Ruiz komen de wedstrijden in Tubeke nog te vroeg. Ook Marc Janko en Denny Landzaat ontbreken. De Oostenrijker heeft last van een bovenbeenblessure, terwijl Landzaat een blessure aan zijn kuit.

Fenerbahce

Fenerbahçe likt zijn wonden in België terwijl het omkoopschandaal in eigen land in alle hevigheid verder woedt. Hoewel met de dag duidelijker wordt dat het afgelopen seizoen niet koosjer verliep, lijken ze zich bij de Turkse kampioenen van geen kwaad bewust.
Afgetapte telefoongesprekken, gemaskerde politiemensen die huizen van voetballers doorzoeken, en de voorzitter van de grootste Turkse club die aangehouden wordt. Heel Turkije leefde de voorbije twee weken op het ritme van het omkoopschandaal waarin voetbalclub Fenerbahçe de hoofdrol opeiste. Zo zouden de Gele Kanaries hun 27e titel deels in de wandelgangen bedisseld hebben. Vooral de slotwedstrijd, waarin Fenerbahçe met 3-4 won op het veld van Sivasspor, deed de wenkbrauwen fronsen. Uiteindelijk zou Fenerbahçe zijn uitdager Trabzonspor maar nipt voor blijven op basis van het doelsaldo.
De trip naar België is voor de spelers en trainers van Fenerbahçe dan ook een welkom geschenk.

Opstelling FC Twente

Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Janssen, Chadli, Berghuis, De Jong en Bajrami.
Wissels:
46´ Dario Vujicevic voor Wout Brama.
62´ Buysse voor Tiendalli en John voor Bajrami

scoreverloop

3´0-1 Tiendalli
15´ 0-2 Berghuis
19´ 0-3 De Jong
37´ 0-4 De Jong
43´1-4 Sentürk
71´2-4 Sentürk
79´3-4 Sentürk
Na afloop werd nog een strafschoppenserie afgewerkt. Fenerbahce wint deze strafschoppenserie met 5-3. Mochten er teams gelijk eindigen in de eindstand van de Iris Cup, brengen die strafschoppen dus de beslissing.

Foto´s Fenerbache-FC Twente

[nggallery id= 228]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties