Feyenoord - FC Twente (3-2) 2011-2012

FC Twente heeft zondag de tweede competitienederlaag van het seizoen geïncasseerd. De Rotterdammers wonnen in eigen huis de kraker met 3-2. Grote man aan Feyenoord kant was Guidetti die een loepzuivere hattrick scoorde.

Opvallend genoeg was de 3-0 bij rust nog een matige afspiegeling van het krachtsverschil. FC Twente werd aan alle kanten voorbij gelopen door een tegenstander die er in kwaliteit en agressiviteit ver bovenuit sprong. Het overwicht leidde in de eerste 45 minuten tot drie treffers van John Guidetti, die begin dit seizoen nota bene nog bijna was ingelijfd door FC Twente.

Na een voorzet van Otman Bakkal, randje buitenspel, opende Guidetti al na 8 minuten de score. Vooral tussen de 24ste en 30ste minuut werd FC Twente vervolgens volledig overlopen. Karim El Ahmadi stuitte op de Twentse doelman Nikolai Michailov, Bakkal knalde op de paal, Guidetti schoot in het zijnet.

Op wonderbaarlijke wijze leek FC Twente de schade tot de rust beperkt te houden, maar in de laatste minuten van het eerste deel sloeg Feyenoord opnieuw hard toe. Met razendsnelle counters doorboorden de Rotterdammers de Enschedese defensie. In alle linies werd de bekerwinnaar afgetroefd. Met bekeken schoten tilde Guidetti de stand van 1-0 naar 3-0.

FC Twente, met Marc Janko weer eens in de basis, stelde er vrijwel niets tegenover. Denny Landzaat zag een poging net naast gaan, na een voorzet van Nacer Chadli was er een schot van Ola John, voorlangs. Serieus gevaar voor het doel van Erwin Mulder was er eigenlijk niet. FC Twente had er de macht niet voor.

Toch draaide het duel na de hervatting verrassend om. Zowaar maakte FC Twente er weer een wedstrijd van. Door een intikkertje van Chadli en een fraai schot van Luuk de Jong was het na ruim een uur ineens 3-2. Feyenoord mocht na een bewogen tweede helft niet klagen dat het daar bij bleef.

Kaarten winnen voor FC Twente-PSV? Klik hier.