Feyenoord kan na voetbalhel tegen FC Twente rekenen op Berghuis ondanks rode kaart

Voor FC Twente staat komend weekend de wedstrijd tegen Feyenoord op het programma. De Rotterdammers zullen in mineur afreizen naar Enschede. De ploeg van Dick Advocaat gaf woensdag in het TOTO KNVB Beker toernooi namelijk een 3-1 voorsprong uit handen tegen SC Heerenveen.

In Friesland kwamen Berghuis en co snel op 1-0 achterstand. De Rotterdammers wisten de rug echter te rechten en scoorde in een korte periode in de tweede helft drie keer. Dick Advocaat leek met zijn ploeg zo op weg naar een rustig restant van de wedstrijd. Na een tweede gele kaart voor Berghuis bleek niks minder waar.

Bij SC Heerenveen keerde het geloof terug, de Friezen wisten na ongeveer 80 minuten op 3-2 te komen. Waarna de 3-3 snel volgde, als klap op de vuurpijl was het ook nog eens oud-Ajacied Siem de Jong die de winnende maakte. Zo zal volgens vele Feyenoorders de schuld naar Berghuis gaan, die overigens wel meedoet tegen FC Twente. Doordat de rechtsbuiten geen directe rode kaart kreeg geldt de schorsing niet voor wedstrijden in de eredivisie, maar voor die in de beker.

Omdat Justin Bijlow wederom niet fit genoeg was om te spelen tegen SC Heerenveen, was Marsman weer onder de lat te vinden. De oud-keeper van FC Twente viel positief op doordat hij bij een 1-1 stand een penalty wist te stoppen. Toch zal de negativiteit rondom Marsman de overhand hebben, de sluitpost blunderde namelijk bij de 3-3. Marsman liet de bal na een klein zetje van Veerman uit z'n handen glippen waardoor de Friezen een doelpunt konden bijschrijven.