Volg ons op Social Media

Eerste elftal

Feyenoord ‘legioen’ en KNVB. Schijnheilig en respectloos.

Gepubliceerd

op

Na de bloedige aanslagen in Parijs werd door de KNVB en de clubs besloten om voorafgaand aan alle duels in het betaald voetbal een minuut stilte te houden. Zo ook voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente afgelopen zondag. Het was een indrukwekkende minuut stilte van zowel de Feyenoord als de FC Twente supporters, maar al snel bleek weer hoe schijnheilig het zogenaamde 'legioen' is. Slechts tien minuten na de aftrap begon het Rotterdamse publiek weer met het maken van vuurwerkgeluiden, refererend naar de vuurwerkramp in Enschede van alweer meer dan 15 jaar gelden waarbij 23 mensen om het leven kwamen. Dat dit 15 jaar na dato nog steeds gebeurd is al betreurenswaardig te noemen, maar om vuurwerkgeluiden te gaan maken na een minuut stilte? Meer schijnheilig krijg je het niet. Ondanks dat de KNVB niet alle IQ-lozen kan weren uit De Kuip, mag de schuld deels worden neergelegd bij de voetbalbond. Deze had al sinds 2000 hard op moeten treden tegen de clubs waar het ieder jaar weer raak is en de vuurwerkgeluiden je om de oren vliegen. De KNVB eist respect, maar andersom mag er blijkbaar niets worden verwacht. Het begon al de dag na de vuurwerkramp toen FC Twente door de KNVB werd gedwongen af te reizen naar Rotterdam terwijl in Enschede 22 doden waren geteld en er nog één persoon werd vermist. Diezelfde dag besloot het 'legioen' de kwetsende vuurwerkgeluiden in te zetten en onder meer de supporters van FC Utrecht namen het vervolgens klakkeloos over. En de KNVB? Die kijkt al 15 jaar de andere kant op. Ondanks dat FC Twente in 2013, ook na een bezoek aan de Kuip, een klacht indiende bij de KNVB weigert de bond in te grijpen. Net als het legioen, schijnheilig en respectloos!

12 Reacties

12 Comments

 1. Vin

  23 november 2015 at 21:14

  Veel Feyenoorders hebben blijkbaar nogal moeite om situaties objectief te bekijken. Maar goed, dat is een standaard tekortkoming van mensen met weinig verstand. Het bommen op Rotterdam is al jaren een reactie op die vuurwerkgeluiden. Ik praat het niet goed, maar die spreekkoren zijn dus een reactie op de Rotterdamse eencelligen die het weer nodig vinden om vuurwerkgeluiden te maken.

 2. IQ-loos

  23 november 2015 at 21:06

  Ach dat zegt toch alles over het niveau van de Feyenoord supporters, net als de Utrecht supporters. De enige twee clubs waar het elke keer weer raak is…. gewoon triest hoe weinig hersencellen die mensen hebben, kan er alleen maar medelijden mee hebben eigenlijk. Je zou maar zo achterlijk zijn!

 3. gerard veldhuis.

  23 november 2015 at 18:41

  De vuurwerkgeluiden tijdens de wedstrijd zijn respectloos, evenals het lied bommen op Rotterdam, maar daar kunnen wij niets aan veranderen. Volgens mij heeft de KNVB respect hoog in het vaandel staan, dus KNVB het is aan U om hier iets aan te doen. Als de KNVB dat niet wil, moet het bestuur van FC Twente hier tegen optreden.Ik ben jarenlang vrijwilliger geweest van het Huis van Verhalen waar de mensen nog steeds troost zoeken en vinden als gevolg van de vuurwerkramp. Ik vind dat het bestuur van FC Twente iets moet ondernemen om dit tegen te gaan. Er waren immers veel FC Twente supporters onder de slachtoffers. Als de KNVB niet mee wil werken om respect op te brengen van de slachtoffers van de vuurwerkramp blijft er nog maar 1 mogelijkheid als er weer vuurwerkgeluiden te horen zijn , gewoon het veld verlaten en weigeren door te spelen. Het heeft mij overigens goed gedaan, dat er zoveel Feijenoordsupporters de vuurwerkgeluiden eveneens afkeuren. Bestuur FC geef aan hoe het moet !!!!! virendelijk groeten Gerard veldhuis

 4. eagletukker

  23 november 2015 at 17:17

  Geachte Feyenoordsupporters die kennelijk de hele dag de tijd hebben om op een Fc Twente nieuws site een artikel te lezen.

  Dyland0180 als doorklik op je gegevens kom ik op http://www.fr12.nl. Doe je dit op persoonlijke titel op vertegenwoordig je een supportersvereniging?

  Over Bommen op Rotterdam, kijk de wedstrijden er op na een 5 a 6 jaar na de vuurwerkramp is dit niet meer gezongen tegen Feyenoord. Na volharding van jullie kan in het beledigen van onze 23 doden is dit liedje weer in ere hersteld. Jammer genoeg.

  Verder zou ik gewoon maar eens de statistieken erbij nemen. Elke Feyenoord-Fc Twente is gepaard gegaan met vuurwerkgeluiden. En ja bij ons heb je ook idioten. Dus je zal ook bij Fc Twente gedrag vinden wat zwaar onder de maat is. Maar laten we eens kijken naar rellen in Europese uitwedstrijden ik denk het egioen op eenzame hoogte staat als het gaat om aantallen en ernst. Wij zijn niet onschuldig maar we moeten ons nog schuldig maken aan het vernielen van cultureel erfgoed. Nu kan ik het ook hebben over politie-inzet als Feyenoord komt, steekpartijen, moord, knokpartijen etc. Als we het hebben over hooliganisme en honds gedrag dan speelt Feyenoord eredivisie en wij Tukkers doet het aardig in de hoofdlklasse amateurs. Jij kunnen wijzen naar anderen wat je wil. Maar de strekking van het artikel is gewoon juist. De KNVB durft Feyenoord niet aan te pakken. En het schijnheilige is dat ze dat bijv. bij NAC wel durven en niet toegeven dat ze gewoon in de broek schijten als het om het legioen gaat.. En eerlijk gezegd als ik deze reactie onder mijn eigen naam had geplaatst dan had ik dat ook niet gedurfd. En zeg nou zelf heb je werkelijke waar de tijd om de nieuwsites van je tegenstanders te volgen en dan dat ene feitje wat je aan de ander hebt kunnen ontdekken constant op te lepelen om te verbloemen wat je zelf uitvreet. Want dat zie ik ook terug bij Feyenoorders. Nooit de hand in eigen boezem, niet van de aanhang, niet van de club en niet van jullie boegbeelden die dit gedrag constant met de mantel der liefde bedekken. OP een mijnheer na die hier bovenaan zijn excuses maakt. Niet nodig hoor mijnheer ik weet ook wel dat in het legioen mensen rondlopen die hun hart op de juiste plek hebben zitten. Maar jammer genoeg horen wij jullie te weinig op de plekken waar het telt.

 5. wim

  23 november 2015 at 14:53

  Ik ben Feyenoorder en schaam me diep voor die vuurwerkgeluiden. Net als de overgrote meerderheid van de Feyenoorders, die helaas soms geconfronteerd worden met leeghoofdigen. Sorry.

 6. harry

  23 november 2015 at 14:43

  Tijdens de minuut stilte konden ze in het Twente vak het respect niet opbrengen om stil te zijn en daarna met 900 man roepen bommen op Rotterdam. maar toch zeuren over die vuurwerk geluiden. Als je ze niet meer wil horen moet je er ook niet op reageren met bommen op Rotterdam. Denk dat er tijdens het bombardement iets meer doden zijn gevallen dan tijdens de vuurwerkramp.

  Maar ja Feyenoord heeft het gedaan wat een calimero gedrag.

  • Jeanette Heck-Arendsen

   23 november 2015 at 15:45

   Jij weet niet wat je zegt.Tijdens de minuut stilte werden de eerste 10 seconden inderdaad verstoort door iemand uit Twente vak, maar deze idioot werd binnen no time tot orde geroepen. Kun je bij de vuurwerkgeluiden van een deel van jullie supporters niet zeggen. Hoewel nooit goed te praten was het “lied” over bommen op R’dam was trouwens een reactie op wederom vuurwerkgeluiden.

 7. Wilmke

  23 november 2015 at 14:39

  Ach wij lopen in de weilanden waar de koeien de melk produceren die dat belachlijke volk, wat zich supporters noemt, drinkt. Als ik dan twitter zie dan doet het mij goed dat er veel Rotterdammers zijn die zich ook aan de vuurwerkgeluiden hebben geergerd. Blijkbaar zijn het niet alleen hersenloze gedrochten die zich feyenoordsupporters noemen. Ik weet maar al te goed dat het respectloze gedrag van de supporters zich bij alle voetbalclubs voordoet. Laten we van nu af aan ons is gaan gedragen zoals de rugbysupporters het doen, respectvol maar wel achter je club gaan staan en er een feest van maken.

 8. Kansloos

  23 november 2015 at 14:01

  haha zelf een minuut stilte niet respecteren vanuit het uitvak, en janken over 22 doden? Enig idee hoeveel doden er zijn gevallen tijdens het bombardement op Rotterdam? Maar dat is normaal he om daar over te zingen? Schijnheilig volk

 9. Gerard

  23 november 2015 at 11:52

  Het is een club met publiek die door de KNVB nooit zal worden gestraft.
  Want de KNVB dat zijn ook een stelletje Feyenoorders en Ajaxieden bij elkaar.

  En ze zullen dus Feyenoord nooit bestraffen voor zoiets, kijk maar naar de rode kaarten van Feyenoord worden allemaal geseponeerd, Stelletje slappelingen van Zeist.

 10. Rik

  23 november 2015 at 11:21

  Maak me daar nooit zo druk om eigenlijk. Zo’n beetje het domste publiek van Nederland wat er in dat stadion zit, dat kan er ook niet veel aan doen dat ze niet wijzer zijn.

 11. dylan0180

  23 november 2015 at 11:00

  en jullie noemen ons schijnheilig maar dat bommen op rotterdam wat net zo hard klonk terwijl er genoeg bom aanslagen plaats vinden kan wel wat een achterlijk volk loopt er toch in die weilanden in het oosten achterbaks volk bah bah

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

fc-twente-vrouwen-selectie-sankt-polten-champions-league-2019 fc-twente-vrouwen-selectie-sankt-polten-champions-league-2019
FC Twente Nieuws12 uur geleden

FC Twente Vrouwen verliest eerste achtste finale Champions League

Vanavond speelde FC Twente Vrouwen de eerste achtste finale van de UEFA Women's Champions League. De wedstrijd in en tegen...

john-van-t-schip-portret john-van-t-schip-portret
Eerste elftal14 uur geleden

Van ’t Schip na eerste zege: ‘Ben geen tovenaar als Harry Potter’

Oud-FC Twente-trainer John van 't Schip heeft zijn eerste overwinning als bondscoach van Griekenland binnen. De trainer zegevierde dinsdagavond met...

roetgering-renate-jansen-fc-twente-vrouwen roetgering-renate-jansen-fc-twente-vrouwen
FC Twente Nieuws14 uur geleden

Roetgering klaar voor CL-duel: “Hebben er alles aan gedaan”

Vanavond staat er voor FC Twente Vrouwen een echt topduel op het programma. De Tukkers spelen in de Champions League...

iwan-van-duren-tom-knipping-voetbal-international iwan-van-duren-tom-knipping-voetbal-international
Eerste elftal15 uur geleden

“FC Twente-fans doen de naam van De Grolsch Veste eer aan”

FC Twente is een van de weinige clubs in Nederland die het stadion in eigen beheer heeft. De club uit...

Peter-Niemeyer-assisten-trainer-fc-twente-op-de-fiets Peter-Niemeyer-assisten-trainer-fc-twente-op-de-fiets
Eerste elftal16 uur geleden

Niemeyer geniet van dubbelrol: “Dat is volgens mij de perfecte mix”

Peter Niemeyer keerde vorig jaar terug bij FC Twente voor een snuffelstage om vervolgens een contract aangeboden te krijgen. De...

ben-rienstra-oussama-assaidi-2017-2018 ben-rienstra-oussama-assaidi-2017-2018
Eerste elftal17 uur geleden

Voorbeschouwing: FC Twente won twee van laatste vijf thuisduels met Willem II

FC Twente neemt het zaterdagavond in de eredivisie op tegen Willem II. De aftrap vindt om 19:45 uur plaats in...

womens-champions-league-logo-vrouwen womens-champions-league-logo-vrouwen
FC Twente Nieuws17 uur geleden

CL-treffen tussen FC Twente en VfL Wolfsburg wordt live uitgezonden

FC Twente treft vanavond in de achtste finale van de UEFA Women's Champions League VfL Wolfsburg. De wedstrijd, gespeeld in...

tommy-stroot-trainer-fc-twente-vrouwen-2019-2020 tommy-stroot-trainer-fc-twente-vrouwen-2019-2020
FC Twente Nieuws18 uur geleden

Stroot tipt bestuur: “Dan moet FC Twente heel snel de contracten openbreken”

FC Twente Vrouwen neemt het vanavond in de achtste finales van de Champions league op tegen het Duitse VFL Wolfsburg....

theo-janssen-juichen-fc-twente-psv-2011 theo-janssen-juichen-fc-twente-psv-2011
Eerste elftal19 uur geleden

Janssen ambieert functie als hoofdtrainer: “Mijn nonchalance heeft ook zijn voordelen”

Theo Janssen is één van de spelers die FC Twente in 2010 naar het eerste kampioenschap in de historie van...

lindon-selahi-keito-nakamura-fc-twente-psv-2019 lindon-selahi-keito-nakamura-fc-twente-psv-2019
Eerste elftal19 uur geleden

België vangt bot bij FC Twente-middenvelder Selahi

Lindon Selahi heeft afgelopen maandag zijn debuut gemaakt in het shirt van Albanië. Hij werd een minuut voor het einde...

Advertentie