Connect with us

Eerste elftal

Feyenoord ‘legioen’ en KNVB. Schijnheilig en respectloos.

Published

on

Na de bloedige aanslagen in Parijs werd door de KNVB en de clubs besloten om voorafgaand aan alle duels in het betaald voetbal een minuut stilte te houden. Zo ook voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente afgelopen zondag. Het was een indrukwekkende minuut stilte van zowel de Feyenoord als de FC Twente supporters, maar al snel bleek weer hoe schijnheilig het zogenaamde ‘legioen’ is.

Slechts tien minuten na de aftrap begon het Rotterdamse publiek weer met het maken van vuurwerkgeluiden, refererend naar de vuurwerkramp in Enschede van alweer meer dan 15 jaar gelden waarbij 23 mensen om het leven kwamen. Dat dit 15 jaar na dato nog steeds gebeurd is al betreurenswaardig te noemen, maar om vuurwerkgeluiden te gaan maken na een minuut stilte? Meer schijnheilig krijg je het niet.

Ondanks dat de KNVB niet alle IQ-lozen kan weren uit De Kuip, mag de schuld deels worden neergelegd bij de voetbalbond. Deze had al sinds 2000 hard op moeten treden tegen de clubs waar het ieder jaar weer raak is en de vuurwerkgeluiden je om de oren vliegen. De KNVB eist respect, maar andersom mag er blijkbaar niets worden verwacht.

Het begon al de dag na de vuurwerkramp toen FC Twente door de KNVB werd gedwongen af te reizen naar Rotterdam terwijl in Enschede 22 doden waren geteld en er nog één persoon werd vermist. Diezelfde dag besloot het ‘legioen’ de kwetsende vuurwerkgeluiden in te zetten en onder meer de supporters van FC Utrecht namen het vervolgens klakkeloos over.

En de KNVB? Die kijkt al 15 jaar de andere kant op. Ondanks dat FC Twente in 2013, ook na een bezoek aan de Kuip, een klacht indiende bij de KNVB weigert de bond in te grijpen. Net als het legioen, schijnheilig en respectloos!

12 Comments

12 Comments

 1. Vin

  23 november 2015 at 21:14

  Veel Feyenoorders hebben blijkbaar nogal moeite om situaties objectief te bekijken. Maar goed, dat is een standaard tekortkoming van mensen met weinig verstand. Het bommen op Rotterdam is al jaren een reactie op die vuurwerkgeluiden. Ik praat het niet goed, maar die spreekkoren zijn dus een reactie op de Rotterdamse eencelligen die het weer nodig vinden om vuurwerkgeluiden te maken.

 2. IQ-loos

  23 november 2015 at 21:06

  Ach dat zegt toch alles over het niveau van de Feyenoord supporters, net als de Utrecht supporters. De enige twee clubs waar het elke keer weer raak is…. gewoon triest hoe weinig hersencellen die mensen hebben, kan er alleen maar medelijden mee hebben eigenlijk. Je zou maar zo achterlijk zijn!

 3. gerard veldhuis.

  23 november 2015 at 18:41

  De vuurwerkgeluiden tijdens de wedstrijd zijn respectloos, evenals het lied bommen op Rotterdam, maar daar kunnen wij niets aan veranderen. Volgens mij heeft de KNVB respect hoog in het vaandel staan, dus KNVB het is aan U om hier iets aan te doen. Als de KNVB dat niet wil, moet het bestuur van FC Twente hier tegen optreden.Ik ben jarenlang vrijwilliger geweest van het Huis van Verhalen waar de mensen nog steeds troost zoeken en vinden als gevolg van de vuurwerkramp. Ik vind dat het bestuur van FC Twente iets moet ondernemen om dit tegen te gaan. Er waren immers veel FC Twente supporters onder de slachtoffers. Als de KNVB niet mee wil werken om respect op te brengen van de slachtoffers van de vuurwerkramp blijft er nog maar 1 mogelijkheid als er weer vuurwerkgeluiden te horen zijn , gewoon het veld verlaten en weigeren door te spelen. Het heeft mij overigens goed gedaan, dat er zoveel Feijenoordsupporters de vuurwerkgeluiden eveneens afkeuren. Bestuur FC geef aan hoe het moet !!!!! virendelijk groeten Gerard veldhuis

 4. eagletukker

  23 november 2015 at 17:17

  Geachte Feyenoordsupporters die kennelijk de hele dag de tijd hebben om op een Fc Twente nieuws site een artikel te lezen.

  Dyland0180 als doorklik op je gegevens kom ik op http://www.fr12.nl. Doe je dit op persoonlijke titel op vertegenwoordig je een supportersvereniging?

  Over Bommen op Rotterdam, kijk de wedstrijden er op na een 5 a 6 jaar na de vuurwerkramp is dit niet meer gezongen tegen Feyenoord. Na volharding van jullie kan in het beledigen van onze 23 doden is dit liedje weer in ere hersteld. Jammer genoeg.

  Verder zou ik gewoon maar eens de statistieken erbij nemen. Elke Feyenoord-Fc Twente is gepaard gegaan met vuurwerkgeluiden. En ja bij ons heb je ook idioten. Dus je zal ook bij Fc Twente gedrag vinden wat zwaar onder de maat is. Maar laten we eens kijken naar rellen in Europese uitwedstrijden ik denk het egioen op eenzame hoogte staat als het gaat om aantallen en ernst. Wij zijn niet onschuldig maar we moeten ons nog schuldig maken aan het vernielen van cultureel erfgoed. Nu kan ik het ook hebben over politie-inzet als Feyenoord komt, steekpartijen, moord, knokpartijen etc. Als we het hebben over hooliganisme en honds gedrag dan speelt Feyenoord eredivisie en wij Tukkers doet het aardig in de hoofdlklasse amateurs. Jij kunnen wijzen naar anderen wat je wil. Maar de strekking van het artikel is gewoon juist. De KNVB durft Feyenoord niet aan te pakken. En het schijnheilige is dat ze dat bijv. bij NAC wel durven en niet toegeven dat ze gewoon in de broek schijten als het om het legioen gaat.. En eerlijk gezegd als ik deze reactie onder mijn eigen naam had geplaatst dan had ik dat ook niet gedurfd. En zeg nou zelf heb je werkelijke waar de tijd om de nieuwsites van je tegenstanders te volgen en dan dat ene feitje wat je aan de ander hebt kunnen ontdekken constant op te lepelen om te verbloemen wat je zelf uitvreet. Want dat zie ik ook terug bij Feyenoorders. Nooit de hand in eigen boezem, niet van de aanhang, niet van de club en niet van jullie boegbeelden die dit gedrag constant met de mantel der liefde bedekken. OP een mijnheer na die hier bovenaan zijn excuses maakt. Niet nodig hoor mijnheer ik weet ook wel dat in het legioen mensen rondlopen die hun hart op de juiste plek hebben zitten. Maar jammer genoeg horen wij jullie te weinig op de plekken waar het telt.

 5. wim

  23 november 2015 at 14:53

  Ik ben Feyenoorder en schaam me diep voor die vuurwerkgeluiden. Net als de overgrote meerderheid van de Feyenoorders, die helaas soms geconfronteerd worden met leeghoofdigen. Sorry.

 6. harry

  23 november 2015 at 14:43

  Tijdens de minuut stilte konden ze in het Twente vak het respect niet opbrengen om stil te zijn en daarna met 900 man roepen bommen op Rotterdam. maar toch zeuren over die vuurwerk geluiden. Als je ze niet meer wil horen moet je er ook niet op reageren met bommen op Rotterdam. Denk dat er tijdens het bombardement iets meer doden zijn gevallen dan tijdens de vuurwerkramp.

  Maar ja Feyenoord heeft het gedaan wat een calimero gedrag.

  • Jeanette Heck-Arendsen

   23 november 2015 at 15:45

   Jij weet niet wat je zegt.Tijdens de minuut stilte werden de eerste 10 seconden inderdaad verstoort door iemand uit Twente vak, maar deze idioot werd binnen no time tot orde geroepen. Kun je bij de vuurwerkgeluiden van een deel van jullie supporters niet zeggen. Hoewel nooit goed te praten was het “lied” over bommen op R’dam was trouwens een reactie op wederom vuurwerkgeluiden.

 7. Wilmke

  23 november 2015 at 14:39

  Ach wij lopen in de weilanden waar de koeien de melk produceren die dat belachlijke volk, wat zich supporters noemt, drinkt. Als ik dan twitter zie dan doet het mij goed dat er veel Rotterdammers zijn die zich ook aan de vuurwerkgeluiden hebben geergerd. Blijkbaar zijn het niet alleen hersenloze gedrochten die zich feyenoordsupporters noemen. Ik weet maar al te goed dat het respectloze gedrag van de supporters zich bij alle voetbalclubs voordoet. Laten we van nu af aan ons is gaan gedragen zoals de rugbysupporters het doen, respectvol maar wel achter je club gaan staan en er een feest van maken.

 8. Kansloos

  23 november 2015 at 14:01

  haha zelf een minuut stilte niet respecteren vanuit het uitvak, en janken over 22 doden? Enig idee hoeveel doden er zijn gevallen tijdens het bombardement op Rotterdam? Maar dat is normaal he om daar over te zingen? Schijnheilig volk

 9. Gerard

  23 november 2015 at 11:52

  Het is een club met publiek die door de KNVB nooit zal worden gestraft.
  Want de KNVB dat zijn ook een stelletje Feyenoorders en Ajaxieden bij elkaar.

  En ze zullen dus Feyenoord nooit bestraffen voor zoiets, kijk maar naar de rode kaarten van Feyenoord worden allemaal geseponeerd, Stelletje slappelingen van Zeist.

 10. Rik

  23 november 2015 at 11:21

  Maak me daar nooit zo druk om eigenlijk. Zo’n beetje het domste publiek van Nederland wat er in dat stadion zit, dat kan er ook niet veel aan doen dat ze niet wijzer zijn.

 11. dylan0180

  23 november 2015 at 11:00

  en jullie noemen ons schijnheilig maar dat bommen op rotterdam wat net zo hard klonk terwijl er genoeg bom aanslagen plaats vinden kan wel wat een achterlijk volk loopt er toch in die weilanden in het oosten achterbaks volk bah bah

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

jan-streuer-technisch-directeur-fc-twente-2021 jan-streuer-technisch-directeur-fc-twente-2021
Eerste elftal13 uur ago

Gaat FC Twente een vervanger aantrekken voor Oosterwolde? “We gaan nu kijken”

Jayden Oosterwolde kan zijn carrière gaan vervolgen bij Parma Calcio. FC Twente is met de Italiaanse club akkoord over de...

oosterwolde-rots-twente-feyenoord-knvb-beker-2021-2022-grolsch-veste oosterwolde-rots-twente-feyenoord-knvb-beker-2021-2022-grolsch-veste
Eerste elftal13 uur ago

Streuer over doorverkooppercentage in Oosterwolde-deal: “Dat zit er meestal wel bij”

Vrijdagmiddag werd duidelijk dat Jayden Oosterwolde mogelijk voor een overgang naar Parma Calcio staat. De linksback van FC Twente zou...

ron-jans-boos-twente-az-knvb-beker-2022-grolsch-veste ron-jans-boos-twente-az-knvb-beker-2022-grolsch-veste
Eerste elftal16 uur ago

Jans wil een extra linksback als Oosterwolde tekent bij Parma

FC Twente-trainer Ron Jans moet het de rest van het seizoen doen zonder Jayden Oosterwolde. De linksback is momenteel in...

jayden-oosterwolde-gijs-smal-fc-twente-linksback-2020 jayden-oosterwolde-gijs-smal-fc-twente-linksback-2020
FC Twente Nieuws16 uur ago

Smal reageert op vertrek Oosterwolde: “Ik gun hem het allerbeste”

Gijs Smal beleeft vandaag een prima dag. De linksback scoorde in de oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen en kreeg tevens te...

uitvak-fc-twente-supporters-fortuna-sittard-augustus-2021 uitvak-fc-twente-supporters-fortuna-sittard-augustus-2021
Eerste elftal17 uur ago

Petitie: Stadions vol! Op naar volledige bezetting en echte voetbalbeleving!

Het Supporterscollectief Nederland is een petitie gestart om de stadions weer volledig geopend te krijgen. De zogenaamde petitionaris is Matthijs...

Destan-Bajselmani-gijs-smal-twente-pec-2021 Destan-Bajselmani-gijs-smal-twente-pec-2021
Eerste elftal18 uur ago

Samenvatting oefenduel sc Heerenveen – FC Twente (2-1) seizoen 2021-2022

Vanwege de interlandbreak heeft FC Twente vrijdag een oefenwedstrijd gespeeld. De ploeg van Ron Jans ging op bezoek bij sc...

michel-vlap-twente-rkc-grolsch-veste-2021-2022 michel-vlap-twente-rkc-grolsch-veste-2021-2022
Eerste elftal18 uur ago

Vlap op z’n plek bij FC Twente, maar is niet de gedroomde nummer tien

Michel Vlap heeft dit seizoen nog niet weten te brengen wat er van hem wordt verwacht. De middenvelder werd gehaald...

jayden-oosterwolde-fc-twente-ajax-augustus-2021-grolsch-veste jayden-oosterwolde-fc-twente-ajax-augustus-2021-grolsch-veste
BREAKING19 uur ago

BREAKING: Oosterwolde voor enkele miljoenen naar Italiaanse Serie B

De kans is groot dat Jayden Oosterwolde zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor FC Twente. De linksback is momenteel in...

denilho-cleonise-fc-twente-oefenwedstrijd-2021 denilho-cleonise-fc-twente-oefenwedstrijd-2021
Eerste elftal19 uur ago

LIVE: Bekijk hier de oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen

FC Twente speelt vrijdagmiddag een oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen. De wedstrijd is ingepland omdat er dit weekend geen voetbal is...

rode-kaart-oosterwolde-utrecht-twente-2021 rode-kaart-oosterwolde-utrecht-twente-2021
Eerste elftal20 uur ago

Sadílek blikt terug op bewogen maand: “Ik was van streek”

Er is afgelopen woensdag een onbevredigend einde gekomen aan de soap rondom Michal Sadílek. Hij kreeg op 22 december onterecht...