FC Twente Vrouwen kegelt Ajax uit de titelstrijd na opnieuw een overwinning

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond opnieuw weten te winnen van Ajax. Afgelopen zondag werd al met 1-2 gewonnen in Amsterdam en vrijdag was de marge wederom één in het voordeel van de Tukkers. Nu eindigde de wedstrijd in 1-0. Hierdoor heeft FC Twente zich in ieder geval al geplaatst voor de Champions League.

Hoewel Ajax de eerste helft nog sterker was, kwam FC Twente na een half uur spelen via Renate Jansen op voorsprong. Na een voorzet van Anna-Lena Stolze wist de aanvoerder van de Tukkers de kans af te maken. De tweede helft werd FC Twente sterker en creëerde het dan ook meer kansen dan de tegenstander uit Amsterdam.

Tot twee keer toe leek Stolze in het tweede bedrijf de marge te verdubbelen. Echter kon Ajacied Van Diemen dit tot twee keer toe voorkomen door zichzelf met alle macht voor de bal te gooien. Diezelfde Van Diemen pakte later in de wedstrijd nog een rode kaart door een tackle uit frustratie.

Door de overwinning van FC Twente kunnen de Amsterdammers de titel definitief vergeten. Met nog twee wedstrijden te spelen is het gat tussen de Tukkers en de Ajacieden namelijk zeven punten in Twents voordeel. Alleen PSV kan FC Twente nog van een kampioenschap afhouden, de Eindhovenaren staan namelijk één punt achter de koploper uit Enschede. Op de laatste speeldag nemen beide ploegen het nog tegen elkaar op.