Twente Insite

FC Twente Nieuws

Financieel directeur erkent: “Verkoop Mokotjo en Klich noodzakelijk”

Financieel directeur erkent: “Verkoop Mokotjo en Klich noodzakelijk”

FC Twente trainer René Hake raakte deze zomer zijn motor op het middenveld kwijt. Mateusz Klich vertrok naar Leeds United en Kamohelo Mokotjo had eindelijk zijn droomtransfer naar Brentford FC te pakken. Samen met de naar Villarreal vertrokken clubtopscorer Enes Ünal raakte de oefenmeester hierdoor zijn drie belangrijkste krachten kwijt.

De verkoop van Klich en Mokotjo was noodzakelijk vanwege de financiële situatie waarin de club momenteel verkeert. Dit erkent financieel directeur Erik Velderman in gesprek met de Tubantia. De club is nog altijd in afwachting van een claim van de belastingdienst die de club hierdoor in een wurggreep houdt. FC Twente verkocht Klich voor 1,2 miljoen euro, maar hield hier uiteindelijk ongeveer acht ton aan over omdat de opbrengst moest worden verdeeld. Voor Mokotjo ontving de club uiteindelijk slechts één miljoen, maar de club is nu wel weer verlost van het topsalaris van de grootverdiener.

“Voor Mokotjo bestond gewoonweg weinig interesse in de markt. Gezien het salaris dat hij verdiende, vielen veel clubs op voorhand af. Mokotjo drukte bovendien zwaar op de lasten en zijn contract liep af in 2018”, aldus de financieel directeur.

FC Twente speelde al voor het vertrek van Mokotjo in op de aanstaande transfer van de Zuid Afrikaan en contracteerde de transfervrije Danny Holla. Ook werd de vervanger van Klich snel gevonden. Op de dag dat de Pool tekende voor Leeds, tekende de transfervrije middenvelder Vuckic een contract bij FC Twente. Beide spelers tekenden een meerjarige verbintenis met de loodzware taak Mokotjo en Klich te doen vergeten.

Reageer op dit artikel

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op