In een besloten oefenduel op maandagmiddag heeft jong FC Twente gelijkgespeeld tegen jong Heracles Almelo. Nieuweling Espinosa maakte zijn debuut voor de tukkers.

Na 16 minuten wist Jari Oosterwijk het net te vinden via een rake kopbal, dit was tevens ook de ruststand. Pas in de 80e minuut deed Heracles wat terug via debutant Drost. Niet veel later wist Van de Schepop vanuit een corner te scoren en bracht hij de Tukkers opnieuw op voorsprong. in de 90e minuut kwam Heracles toch langs zij en werd de 2-2 binnengekopt door Van de Berg.

Het was voor het eerst dat Espinosa in het rood van Twente speelde. De niet wedstrijdfitte Spanjaard maakte voor zover een goede indruk in Almelo. Ook stond Jorn Brondeel weer onder de lat bij de Tukkers, hij werd na 72 minuten vervangen door De Lange.

Scoreverloop
16’ Oosterwijk 0-1
80' Drost 1-1
84' Van de Schepop 1-2
90' Van de Berg 2-2