Lindon Selahi zal donderdag met een goed gevoel terugkeren naar Nederland. De middenvelder van FC Twente mocht vandaag invallen in de beslissingswedstrijd van poule vier in de Nations League C. Albanië moest thuis winnen van Wit Rusland om promotie te bewerkstellingen naar de Nations League B en deed dat ook.

Selahi startte net als de afgelopen wedstrijd op de bank en zag zijn ploeggenoten na 27 minuten spelen op een 2-0 voorsprong komen. In de 35e minuut scoorde Wit Rusland de aansluitingstreffer, maar vlak voor rust was het opnieuw Albanië dat scoorde. Ruststand 3-1.

Na rust was Selahi één van de eerste twee invallers aan de kant van Albanië. Hij mocht in de 64e minuut het veld betreden. In de 80e minuut werd het nog spannend doordat Wit Rusland op 3-2 kwam, maar verder dan dat kwamen ze niet.

Door de overwinning eindigde Albanië eerste in de poule met één punt voorsprong op Wit Rusland en promoveerde hiermee van de Nations League C naar de Nations League B. Een schitterende prestatie voor één van de voetbaldwergen van Europa.

Op het veld en in de kleedkamer werd de overwinning en de promotie flink gevierd zoals te zien is op onderstaande foto. Donderdag zal Selahi terugkeren naar Nederland. De vraag is of hij dan in quarantaine moet aangezien één van zijn ploeggenoten eerder deze week de selectie moest verlaten na positief te zijn getest op corona.