Ramiz Zerrouki heeft donderdagavond voor het eerst meegedaan met de nationale ploeg van Algerije. De middenvelder van FC Twente is voor het eerste mee met de selectie van de Algerijnen en mocht donderdag meteen zijn opwachting maken.

Zerrouki werd na ongeveer een uur spelen namelijk in het veld gestuurd door bondscoach Djamel Belmadi. Op dat moment stonden de Algerijnen 3-2 voor in de wedstrijd tegen Zambia. Algerije gaf de voorsprong echter uit handen.

In de tachtigste minuut kreeg Zambia een tweede penalty, ook in de eerste helft was er namelijk al een penalty gegeven aan Zambia. Die tweede penalty werd, net als de eerste, benut door Zambiaan Daka. De wedstrijd eindigde zo in 3-3. Of Zerrouki deze interlandperiode nog een wedstrijd winnend af zal sluiten zal maandag blijken. Algerije neemt het dan op tegen Botswana.