Foutje bedankt! Scheidsrechter geeft FC Eindhoven-speler per ongeluk rood

FC Twente won vrijdagavond met de grootst mogelijke moeite van reuzendoder FC Eindhoven. De ploeg van trainer Marino Pusic kreeg in de laatste minuut van de blessuretijd een strafschop van scheidsrechter Freek van Herk, nadat spits Fred Friday licht getoucheerd werd door FC Eindhoven-speler Branco van den Boomen. Aitor benutte dit buitenkansje en schoot de bevrijdende 1-0 tegen de touwen.

Over het algemeen viel er weinig aan te merken op de scheidsrechter, al had hij eerder in het duel wel een opvallend moment. Nadat Aitor in de 19de minuut aan een solo begon werd hij uiteindelijk gestuit door FC Eindhoven-aanvaller Marcelo Lopes die aan het shirt van de Spanjaard trok. Van Herk wilde de Portugees bestraffen met een terechte gele kaart, maar hij trok tot verbazing van velen, en vooral Lopes zelf, de rode kaart.

De scheidsrechter herstelde dit foutje direct en gaf alsnog de gele kaart, al leidde het tafereel zoals gezegd tot de nodige verbazing, maar ook hilariteit op de tribune. Bekijk hieronder de beelden van de per ongeluk gegeven rode kaart door scheidsrechter Van Herk.